Τα muffins μήλου μπορεί να γίνουν το comfort food σου για τα απογεύματα που θες κάτι γλυκό μαζί με τον καφέ ή το τσάι σου. Δεν είναι πολύ γλυκά αλλά αν αλείψεις πάνω τους λίγο βούτυρο και λίγο μέλι τότε έχεις το τέλειο γλύκισμα.
Όσο περισσότερο δουλέψεις το μείγμα στο blender τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. Αν πάλι θες να είναι πιο ”τραγανή” η υφή τους χτύπησε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τι θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια βρώμη 8 χουρμάδες (περίπου 3/4 από ένα φλιτζάνι) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου 1-2 μήλα, τριμμένα (περίπου 1-2 κύπελλα συνολικά) 2 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα αλάτι ή/και κανέλα καρύδα /λιναρόσπορος/ξηροί καρποί/butterscotch θρυμματισμένα
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα blender και δούλεψε το μείγμα καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάλε τη ζύμη σε ταψάκι για muffins που έχεις βουτυρώσει. Πασπάλισε με ό,τι θες για topping και ψήσε για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το muffin να επανέρχεται όταν το πιέζεις. Πασπάλισε όσο είναι ζεστά με αλάτι αν θες αυτό το κάτι παραπάνω.