Η γαλλική καλοκαιρινή εκδοχή του french toast με φρούτα. Θα χρειαστείς μερικές φέτες αφράτου brioche και φρέσκα ροδάκινα. Όλα τα υπόλοιπα υλικά αν αγαπάς το brunch μάλλον τα έχεις ήδη.
Τι θα χρειαστείς:
-1 ψωμάκι brioche
-70ml γάλα
-30γρ ζάχαρη
-2 αυγά
-1/8 από ένα κουταλάκι υγρή βανίλια
-3 ροδάκινα
-μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Πώς θα το φτιάξεις:
Κόψε μερικές φέτες από το brioche, πάχους περίπου 5 εκατοστών. Σε ένα μπολ ρίξε το γάλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά για να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Κόψε το ροδάκινο σε λεπτές φέτες. Βύθισε με γρήγορες κινήσεις τις φέτες ψωμιού στο μείγμα και μία μία μετάφερέ τις σε ένα τηγάνι που ήδη καίει με μισή κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά.
Όταν οι φέτες καραμελώσουν απόσυρε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι σόταρε τις φέτες των ροδάκινων μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες. Ρίξε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και κλείσε τη θερμοκρασία.
Στρώσε τις φέτες και πάνω τους τις ροδέλες των ροδάκινων. Πρόσθεσε λίγο έξτρα σιρόπι και αν θες και λίγη άχνη.
Τη συνταγή είδαμε στο www.vogue.fr