French toast ψημενο στο φουρνο με κανελα και μελι
French toast ή γαλλικό τοστ είχα να φάω από πολύ μικρή. Πρόκειται –για όσους δεν ξέρουν- για φέτες ψωμιού εμποτισμένες με ένα μείγμα από αυγό και γάλα που έπειτα τηγανίζονται και σερβίρονται με μέλι, κανέλα και φρούτα στην κλασσική τους μορφή. Σε αυτή τη συνταγή όμως υπάρχει μια παραλλαγή που κάνει πιο ελαφρύ το γαλλικό τοστ (δεν το τηγανίζετε) και μπορείτε να το προετοιμάσετε την προηγούμενη ημέρα εάν είστε αρκετά busy.
Yλικά (για 2 άτομα)
4 φέτες ψωμιού
2 αυγά
1 κούπα γάλα πλήρες
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι πιπερόριζα
μέλι
αμύγδαλο φιλέ
ζάχαρη άχνη και φράουλες για γαρνίρισμα
Διαδικασία
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με έναν φουέ τα αυγά, το γάλα, την κανέλα και την πιπερόριζα.
2. Βουτυρώστε καλά ένα μικρό ταψί και μοιράστε τις φέτες ψωμιού σε αυτό. Έπειτα περιχύστε τις φέτες με το μείγμα από αυγό που φτιάξατε και γυρίστε τις φέτες πάνω κάτω ώστε να πάει παντού το μείγμα. Πρέπει να καλύπτει τις φέτες. Καλύψτε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
3. Την επόμενη μέρα ψήστε τις φέτες ψωμιού στους 180C για 30 λεπτά. Έπειτα, όταν είναι ώρα για να τις σερβίρετε τοποθετήστε τες τη μία πάνω στην άλλη και πασπαλίστε με άφθονο μέλι, ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο φιλέ και συνοδέψτε τες με φράουλες ή άλλα φρούτα τις αρεσκείας σας.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου
«Μέλι και Κανέλα» στο http://meliandcinnamon.blogspot.com/