Eίναι γλυκό, ελαφρύ και vegan. Eίναι το ιδανικό πρωινό για τα σαββατοκύριακα ή τα πρωινά της εβδομάδας… αν ζεις μία χρονιά που ο πλανήτης διανύει καραντίνα. Το γάλα αμυγδάλου θα του δώσει μαλακή και ελαφριά υφή και το κάρδαμο με τη βανίλια πλούσια αρώματα. Πρόσθεσε maple syrup, berries ή ό,τι άλλο σε εμπνέει.
Για να φτιάξεις 2-4 φέτες θα χρειαστείς:
4-6 φέτες ψωμί 1 κούπα γάλα αμυγδάλου 1/2 κουταλάκι τριμμένο κάρδαμο 1/2 κουταλάκι βανίλια 2 κουταλιές αλεύρι 1/2 κουταλάκι μαγιά 1 κουταλιά maple syrup λίγο αλάτι λάδι καρύδας για το τηγάνι
Για topping:
Maple syrup χοντροαλεσμένα αμύγδαλα ξύσμα από λεμόνι blueberries aή/και blackberries
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε το γάλα αμυγδάλου, το κάρδαμο, τη βανίλια, το αλεύρι, τη μαγιά και το maple syrup σε ένα blender και δούλεψέ τα. Μπορείς επίσης να το κάνεις σε ένα μπολ.
Βάλε το ψωμί στο μείγμα και άφησέ το να απορροφήσει για ένα λεπτό και μετά γύρισε το για άλλο ένα λεπτό από την άλλη. Φρόντισε να καλυφθεί όλη η φέτα από το μείγμα. Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. ver medium heat. Όταν είναι έτοιμο βάλε τις φέτες και ρόδισε καλά από την κάθε πλευρά. Σέρβιρε με τα berries, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και κάμποσο maple syrup.