Όταν ακούς T.G.I. Friday’s σκέφτεσαι φαγητό. Ονειρεύεσαι τα combo fajitas, το Jack Daniel’s burger, την New York μπριζόλα, τα beef burritos και δεν περιμένεις ότι θα βρείς στον κατάλογο από τα πιο ωραία cocktails που έχεις δοκιμάσει. Το βράδυ της Δευτέρας επισκεφθήκαμε το πανέμορφο κατάστημα στο Κολωνάκι για να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε εμείς τα καινούργια cocktails με βάση το ρούμι. Τι ακριβώς έγινε…
Μόλις φτάσαμε στα TGI Friday’s, μας καλωσόρισαν όπως πάντα στην είσοδο και μας οδήγησαν στο χώρο του μπαρ όπου συναντήσαμε και άλλους γνωστούς μας και φίλους που είχαν έρθει να επιχειρήσουν να φτιάξουν μόνοι τα cocktails τους. Υπήρχε νόστιμο finger food, πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα και ενθουσιασμός μιάς και είναι μια ενέργεια που καθιερωσε τo T.G.I. Friday’s από 11/2 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η Βίκυ, μας έφερε τον κατάλογο με τα καινούρια cocktails και μας ρώτησε ποιό από όλα θέλουμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε. Εμένα μου τράβηξε την προσοχή το Raspberry Rose Mojito . Μετά η Βίκυ με οδήγησε πίσω απο το bar όπου έδωσε την παραγγελία μου στην χαμογελαστή Μαρία , η οποία ανέλαβε να με μάθει την τέχνη της μιξολογίας. Ξεκινώντας μου έδωσε ένα cocktail ποτήρι σαν αυτό που πίνουμε τα Mojito και μετά μου έδειξε πως πρέπει να λιώσω μέσα σε αυτό 4 φέτες lime με το Muddler η αλλιώς γουδοχέρι. Πρόσθεσα μερικά παγάκια και στην συνέχεια έβαλα μέσα στην inox μεζούρα των 45ml το σιρόπι από τριαντάφυλλο, λίγο sweet & sour mix ( που μου εξήγησε μετά ότι είναι φρέσκος χυμός από λεμόνι), 30ml σιρόπι ζάχαρης, 45ml ρούμι Havana Club Añejo 3 Años και τα ανακάτεψα με το Bar Spoon όπως ονομάζεται αυτός ο αναδευτήρας – μακρύ κουτάλι . 4 φύλλα μέντας, σόδα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι, καλαμάκι και ήμουν έτοιμη να απολαύσω το cocktail μου. Ήταν μια εύκολη συνταγή, ένα ιδανικά δροσιστικό cocktail , ούτε βαρύ ούτε πολύ γλυκό. Η ιδέα πίσω απο αυτήν την εμπειρία είναι να ξανά– δοκιμάσεις να φτιάξεις και τα υπόλοιπα cocktail του καταλόγου με τις δοσολογίες που σου προτείνουν αλλά και άμα θες να τις προσαρμόσεις στα μέτρα σου. Στο συγκεκριμένο δεν θα άλλαζα τίποτα, στο Havana Cuban Chili Jam όμως μπορεί την επόμενη φορά να έβαζα λιγότερο σιρόπι απο chili επειδή είναι πιο καυτερό. Γενικά ειναι μια τάση που έχει πιάσει τόπο στην Ελλάδα. Ανοίγουν πιτσαρίες και μπεργκεράδικα με ιδιαίτερα cocktails στον κατάλογο.
Η μιξολογία αν και δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς που αγαπάμε τα πολύπλοκα ποτά, ταιριάζει απίστευτα με διάφορες κουζίνες όπως λέμε ότι το λευκό κρασί ή το ούζο ταιριάζουν με τα θαλασσινά και το κόκκινο πιο πολύ με τα κρεατικά. Άν πάτε στα T.G.I. Friday’s με την παρέα σας, αφού τελειώσετε με το φαγητό, δοκιμάστε την δεξιοτεχνία σας με το shaker και το γουδοχέρι και φτιάξτε τα cocktails απο μόνοι σας με την καθοδήγηση των baristas. Έτσι τα απολαμβάνετε μόνο με 3€ απο 5,95€ που κοστίζουν κανονικά και είναι ένας καλός τρόπος να εξασκηθείτε για τα cocktails που θα φτιάχνετε το καλοκαίρι. Εγώ πάντως ερωτεύτηκα το Raspberry Rose Mojito, το οποίο έρχεται να μου αντικαταστήσει το κλασσικό Mojito ως επιλογή cocktail για το 2014.
#MixologyLab
Στις φωτογραφίες η Τόνια και ο Ζακ