Η frittata είναι ένας γευστικός τρόπος να απολαύσεις αυγά και λαχανικά στο πρωινό σου. Η βάση της είναι με σοταρισμένα κρεμμύδια, kale ή σπανάκι και παρμεζάνα. Μαζί θα ετοιμάσεις μια εύκολη σάλτσα ντομάτας και θα σερβίρεις με φρέσκια mozzarella.
Τι θα χρειαστείς:
Για τη sauce:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
Για τη frittata:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κούπες σπανάλι, kale ή ρόκα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο
8 αυγά, χτυπημένα
1/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
200γρ φρέσκια μοτσαρέλα
2 κουταλιές φύλλα βασιλικού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως να το φτιάξεις:
Για να φτιάξεις τη sauce: Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα αυγά και το αλάτι. Σόταρε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, πέντε με επτά λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, τα ντοματίνια και σόταρε για άλλα πέντε λεπτά. Ρίξε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησέ το να βράζει όσο κάνεις τη frittata.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για να φτιάξεις τη frittata: Δυνάμωσε τη θερμοκρασία. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια μαγειρεύοντας τα μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου πέντε λεπτά. Πρόσθεσε το kale ή το σπανάκι και πασπάλισε με λίγο αλάτι. Σόταρε για τρία με πέντε λεπτά. Πρόσθεσε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίξε στο μείγμα τα χτυπημένα αυγά. Μετά από δύο λεπτά πασπάλισε με την παρμεζάνα.
Μόλις η frittata στεγνώσει στο κέντρο της βάλε το τηγάνι στον φούρνο για τέσσερα με πέντε λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη με ένα κουτάλι περίχυσε τη σάλτσα και πάλε τη mozzarella. Aν θες μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο ακόμα αλάτι. Ξαναβάλε στον φούρνο για δύο λεπτά, για να μαλακώσει η mozzarella.
Πασπάλισε με τον βασιλικό και με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόψε και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.