Το burger είναι εθισμός. Και όπως συμβαίνει με οτιδήποτε λατρεύεις τόσο πολύ, μπορεί αν δεν το απολαύσεις ακριβώς όπως το θέλεις, να απογοητευτείς εις διπλούν.
Ακολουθούν, λοιπόν, 15 μικρές συμβουλές για να δημιουργήσεις μόνη σου το καλύτερο burger που έχεις φάει ποτέ.
*Χρησιμοποίησε κρέας υψηλής ποιότητας.
*Άλεσε μόνη σου τον κιμά.
*Σχημάτισε τον κιμά σε σχήμα λουκάνικου και κράτησέ τον ζεστό.
*Η αναλογία πάχους και “ψαχνού” του κιμά πρέπει να είναι 20/80.
*Πίεσε τα μπιφτέκια με τον αντίχειρά σου πριν τα αφήσεις να ψηθούν.
*Αντικατάστησε το τηγάνι με ένα grill.
*Μαρίναρε τα μπιφτέκια μόνο εξωτερικά. Φρόντισε να βάλεις έξτρα αλάτι πριν τα βάλεις πάνω στο grill.
*Φτιάξε λεπτά μπιφτέκια και όχι πολύ ζουμερά.
*Μην τα πιέζεις προς τα κάτω όσο μαγειρεύονται.
*Άλειψέ τα με έξτρα βούτυρο.
*Μπορείς να τα αναποδογυρίσεις παραπάνω από μια φορά.
*Πίεσέ τα και από τις δύο πλευρές για να υπολογίσεις αν είναι έτοιμα.
*Φρόντισε το τυρί να λιώσει ομοιόμορφα. Ιδανικά, τοποθέτησέ το αμέσως πάνω στο μπιφτέκι, όσο είναι ακόμα ζεστό. Το τριμμένο τυρί ενδείκνυται για αυτή τη δουλειά.
*Άφησε το κρέας να “ξεκουραστεί”. Με αυτό τον τρόπο του δίνεις τον χρόνο να ψηθεί λίγο ακόμα εσωτερικά.
*Χρησιμοποίησε λάχανο και ντομάτες. Το λάχανο πρέπει να είναι κάτω από την ντομάτα ώστε να κρατάει κάποια από τα υγρά της.