Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά πολλών αφού μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά κάθε γούστο. Ταυτόχρονα μπορεί να “σταθεί” σε κάθε ώρα της ημέρας αφού μπορείς να την απολαύσεις το πρωί, μετά το μεσημεριανό αλλά και με τον απογευματινό σου καφέ.
Στο cookbloggr ανακαλύψαμε την τέλεια συνταγή για γαλατόπιτα με αφράτη κρέμα και βάση από μπισκότο.
Υλικά:
Για τη βάση μπισκότου:
- 400 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
- 160 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για την κρέμα:
- 700 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Σπάσε στο multi τα μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά. Βουτύρωσε ένα ταψί τάρτας με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών διάμετρο και στρώσε με ένα κουτάλι το μπισκότο και πίεσέ το στη βάση και γύρω γύρω. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά και άφησέ την να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα τοποθέτησε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το γάλα. Ανακάτεψε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Βγάλε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά και το βούτυρο. Τοποθέτησε στο ταψί με τη βάση μπισκότου και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει λίγο πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Νιόκι κολοκύθας με σάλτσα βουτύρου