Γεμιστα Μανιταρια
Αν αγαπάς τα μανιτάρια, τα πικάντικα σαλάμια και την μοτσαρέλα, αυτή η συνταγή απευθύνεται σε εσένα.
Τα γεμιστά μανιτάρια είναι ένα εύκολο και υγιεινό σνακ για να το απολαύσεις μόνος ή με φίλους.
Υλικά (για 10 μερίδες)
10 μίνι μανιτάρια portobello (γνωστά και ως Baby Bella)
100 γρ. κρέμα τυριού (λιωμένη στο φούρνο μικροκυμμάτων)
1/4 της κούπας τριμμένη μοτσαρέλλα
1/4 της κούπας πικάντικο σαλάμι κομμένο σε μικρά κυβάκια
2-3 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
μερικές μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
Αλάτι & πιπέρι
λίγος βασιλικός & ρίγανη
Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί. Καθαρίστε πολύ καλά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, βγάλτε τα κοτσάνια και καθαρίστε προσεχτικά το εσωτερικό τους, γιατί εκεί συχνά κατακάθεται χώμα.
Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατέψτε τη λιωμένη κρέμα τυριού με τον βασιλικό, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και την μοτσαρέλλα. Όταν ομογενοποιηθούν ρίξτε και τις πιπεριές, τις ελιές και το σαλάμι, ανακατέψτε και ρίξτε λίγη από την γέμιση σε κάθε μανιτάρι.
Ψήστε για 20 λεπτά και έπειτα γυρίστε τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας σας στο σηματάκι του ξερού ψησίματος/ ψήσιμο στη σχάρα. Αφήστε για λίγο τα μανιτάρια στον φούρνο μέχρι να αποκτήσουν ξεροψημένη όψη και σερβίρετε!
Φωτογραφίες: Pinterest