Όλοι σαν παιδιά τρώγαμε γαλλικό τοστ ή όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε στην Ελλάδα, αυγόφετες.
Είναι μία αγαπημένη λιχουδιά στην οποία εμείς σήμερα θα κάνουμε ένα σοβαρό upgrade γεμίζοντας τη με κρέμα και φρούτα δημιουργώντας το τέλειο γλυκό, πρωινό γεύμα.
Θα χρειαστείς:
2 φέτες ψωμί του τοστ
30 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
4 φράουλες κομμένες σε κομμάτια
2 κ.σ. γάλα
1 αυγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
βούτυρο για το τηγάνι
Μέθοδος:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα. Άπλωσε το στη μία φέτα ψωμιού και κλείσε το τοστ σου με την άλλη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βάλε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσεξε διότι αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή το βούτυρο θα καεί.
Βούτηξε το τοστ στο μείγμα με το αυγό ώστε να καλυφθεί. Όμως, δεν θέλεις να μουσκέψεις πολύ το ψωμί διότι τότε θα διαλυθεί. Απλώς κάνε του μία γρήγορη βουτιά και βάλτο στο τηγάνι.
Ψήσε για περίπου 4 λεπτά την κάθε μεριά μέχρι να έχει αυτό το ωραίο χρυσοψημένο χρώμα.
Σέρβιρε με φράουλες ή άλλα αγαπημένα σου φρούτα. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη για άλλα toppings όπως σαντιγί ή σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη κ.α..