Στην αρχή όλα μοιάζουν υπέροχα. Νομίζεις πως έχεις βρει την αδελφή ψυχή σου, οραματίζεσαι το κοινό σας μέλλον και απορείς πώς ζούσες τόσο καιρό χωρίς να έχεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου. Όλα αυτά μέχρι κάποια στιγμή, γιατί από κάποια στιγμή και μετά οι σχέσεις σου επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο καταστροφής. Αν το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία των χωρισμών σου είναι το όνομα του συντρόφου, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τι σε οδηγεί ξανά και ξανά στα ίδια λάθη.
Δεν μιλάς
Μπορεί να βλέπεις συμπεριφορές που σε χαλάνε από τον σύντροφό σου, αλλά για να μη τσακωθείς, και για να συνεχίσετε ήρεμα τη καθημερινότητά σας, τις κρύβεις κάτω από το χαλί. Μάντεψε πού σε οδηγεί το παραπάνω: στο να τσακωθείς και μάλιστα πολύ άσχημα, λέγοντας βαριές κουβέντες και εκφράζοντας συναισθήματα που έπνιγες για μήνες. Για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο, όπου τα λόγια ξεπετάγονται από το στόμα σου χωρίς να περνάνε από το φίλτρο του εγκεφάλου, φρόντισε να εκφράζεσαι στο σύντροφό σου κάθε φορά που μία πράξη ή μια κουβέντα του σε προβληματίζει ή σε θυμώνει. Άλλωστε αν δεν του τα πεις, πώς περιμένεις να τα αλλάξει;
Κάνεις πράγματα που δεν θέλεις για να τον κρατήσεις
Το να καταπιέζεις τις ανάγκες σου για να μη χάσεις κάποιον από τη ζωή σου, θα σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο να χάσεις τον εαυτό σου. Το να κατανοείς τι θες και να το διεκδικείς δεν είναι ούτε κακό ούτε εγωιστικό, είναι υγιές και ειλικρινές. Φυσικά και να αναλογίζεσαι τι θέλει ο σύντροφός σου και να προσπαθείς να του κάνεις τη ζωή καλύτερη είναι μαγικό, αλλά μόνο εάν και εφόσον αυτό είναι και δική σου επιθυμία, αν όχι, άστο καλύτερα.
Αφήνεις τη ζωή σου
Από εκεί που ήσουν ένα πλήρες και ενδιαφέρον άτομο με γεμάτη καθημερινότητα, τα αφήνεις όλα μόλις μπαίνεις σε σχέση και ξαφνικά ο κόσμος σου είναι εκείνος. Και μπορεί για λίγο αυτό να είναι ωραίο και αμοιβαίο και να νιώθεις πως δεν έχεις άλλη επιλογή, αλλά πολύ γρήγορα όλο αυτό παύει να είναι σέξι και καταντά βαρετό και για εσένα και κουραστικό για τον άλλο. Μην ξεχνάς πως η διατήρηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας σου και μέσα στη σχέση είναι όχι μόνο γοητευτικό προς εκείνον, αλλά και καλό για τη δική σου ψυχολογία.
Δεν φεύγεις
Πολλές φορές ο επιμένων, όχι, δεν νικά. Απλώς τρώει τα μούτρα του μεγαλοπρεπώς, αφού πρώτα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου προσπαθώντας να σώσει μια κατάσταση που δεν σώζεται. Είναι έντιμο και ώριμο να μην εγκαταλείπεις και να προσπαθείς για το “μαζί”, αλλά είναι ακόμη πιο ώριμο να διακρίνεις πότε μια σχέση γίνεται τοξική και κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σε εσένα. Και όταν το κάνεις, να αποχωρείς με αξιοπρέπεια.