Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι ψεύτικο.
Οι συζητήσεις στα ραντεβού είναι συνήθως πιο ανάλαφρες, με γενικές ερωτήσεις που αφορούν χόμπι, συνήθειες, ταινίες κλπ.
Καμιά φορά όμως ένα ραντεβού μπορεί να γίνει –χωρίς ουσιαστικό λόγο- ανταγωνιστικό με τις δύο πλευρές να παραθέτουν ‘’επιτεύγματα’’ σαν να γίνεται κάποιος διαγωνισμός.
Αυτή η συνεχής ανάγκη να φανεί κάποιος από τους δύο στο ραντεβού, καλύτερος, πιο δραστήριος, πιο ‘’κοινωνικός’’, πιο εξωστρεφής έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που της δόθηκε το όνομα: «Done That dating».
Πράγματι, ένα ‘’Done That ‘’ραντεβού θα σε ανταγωνιστεί σε κάθε κουβέντα που θα πεις για τον εαυτό σου. Και αυτός ο τρελός ανταγωνισμός είναι πάντα απογοητευτικός και ξεφεύγει από τα πλαίσια του φλερτ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Είναι σίγουρα ενδιαφέρον να μαθαίνεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, μέσα από τη διαδικασία των ραντεβού και σίγουρα θα ωραιοποιήσεις ίσως κάποιες καταστάσεις προκειμένου να δώσεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση.
Ωστόσο κι εκεί τα όρια είναι λεπτά. Κι αν τα ξεπεράσεις μάλλον θα φανείς αλαζόνας κι όχι πετυχημένος και ‘’μέσα σε όλα’’.
Σίγουρα, αν είσαι σε ένα ραντεβού, θέλεις πραγματικά να περάσεις λίγο χρόνο με το άλλο άτομο. Αντίθετα για κάποιους το ραντεβού είναι μια ευκαιρία να αποδείξουν πόσο καλύτεροι είναι σε κάτι, αντί να μοιραστούν ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον.
Αυτόματα είναι εγωιστικό και δείχνει τη μανία να αποδείξει ο άλλος κάτι για τον εαυτό του.
Όταν σκεφτόμαστε τα ραντεβού, ειδικά τα ραντεβού μεταξύ ετεροφυλόφιλων, οι γυναίκες τείνουν να αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όταν βγαίνουν με άνδρες και οι άνδρες τείνουν να εστιάζουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις γυναίκες. Η μια πλευρά προσπαθεί πάντα να καταλάβει πώς η άλλη μπορεί να είναι ένα τέτοιο μυστήριο.
Όταν σε αυτό προστεθεί και η έννοια του ανταγωνισμού, είναι μάλλον αδύνατον να συναντηθούν οι δύο πλευρές, βρίσκοντας κοινή γραμμή επικοινωνίας.
Μήπως είναι καλύτερο τελικά να δούμε το ραντεβού συναγωνιστικά κι όχι ανταγωνιστικά; Εξάλλου και οι δύο πλευρές θέλουν το ίδιο πράγμα. Να βρουν την αγάπη. Δεν παίζουμε για μετάλλιο.