Την εποχή των social media είναι λες και όλοι εκεί έξω κυκλοφορούμε σε αγέλες. Ατελείωτες φωτογραφίες που απεικονίζουν “την παρέα” να πίνει, να τρώει, να ταξιδεύει σε κάνουν να αναρωτιέσαι: “μήπως πάει κάτι ολότελα λάθος με εμένα που προτιμώ λίγους και καλούς;” Λοιπόν αν αυτή η σκέψη βρίσκεται και στο δικό σου μυαλό, τότε συνέχισε ήρθε η ώρα να μάθεις γιατί οι δυο σου κολλητές θα σε πάνε πολύ παρακάτω από το girl squad που χαζεύεις στο Instagram.
1. Οι παρέες είναι εικονικές ΟΚ όχι καθολικά, δεν αφορίζουμε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε μεγάλο βαθμό αυτό που βλέπεις να σου πλασάρεται μέσα από την εικόνα, δεν αντικατροπτίζει τη πραγματικότητα. Το να έχεις 6-7 γνωστούς με τους οποίους λέτε τα νέα σας πάνω από μπύρες δεν σημαίνει ότι είστε φίλοι. Επίσης η φιλία δεν κρίνεται από τη ποσότητα κοινών σας φωτογραφιών στο facebook, αλλά από άλλα, πιο ουσιαστικά. Πόσοι από αυτούς ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή σου; Πόσοι από αυτούς σου έχουν σταθεί στις δύσκολες φάσεις σου; Αν αναρωτηθείς το ίδιο για τις παρέες του Instagram, τα συμπεράσματα θα σε εκπλήξουν.
2. Στις παρέες δεν υπάρχει ισότητα Και είναι νόμος της φύσης. Δες το και λογικά, μπορείς να ταιριάζεις το ίδιο με 7 άτομα; Να νιώθεις τα ίδια για αυτούς, ή να περνάτε ισάξιο χρόνο; Φυσικά και όχι. Είτε είναι φανερό είτε όχι, σε όλες τις παρέες υπάρχει ιεραρχία, η οποία σταδιακά κάνει τα “κατώτερα” μέλη να νιώθουν αδικημένα. Είναι η στιγμή που πηγαίνεις για ποτό εκεί που θέλουν εκείνοι, την ώρα που βολεύει εκείνους και περνάς το βράδυ σου προσπαθώντας να πιάσεις τα inside jokes που κάνουν μεταξύ τους και δεν σε αφορούν. Όχι τόσο κολλητάρια τελικά.
3. Οι παρέες ξεκατινιάζονται Αν είχες ποτέ παρέα που χάλασε, το ξέρεις. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα και συνήθως τα σύννεφα στον συγκεκριμένο παράδεισο αρχίζουν να εμφανίζονται με τα πρώτα πισώπλατα σχόλια του ενός προς τον άλλο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει αφενός σε διάλυση της παρέας, αφετέρου σε μια υποκριτική συνθήκη που όλα σχολιάζονται υπόγεια και οι κοινές φωτογραφίες από ποτάρες συνοδεύονται από τα “Κωστάκη θα σε κάνω crop γιατί δεν χωράς στο κάδρο ε”.
4. Οι παρέες δε σε ικανοποιούν τόσο Όσο μεγαλώνεις, υπάρχουν πράγματα που σε απασχολούν περισσότερο από το νέο ιαπωνέζικο εστιατόριο στο κέντρο ή το φοβερό μπαράκι που θα πας το Σάββατο. Σε νοιάζει περισσότερο να περάσεις ουσιαστικό χρόνο με τους δικούς σου, τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους, που κακά τα ψέματα, δεν μπορούν να είναι πάνω από 2-3. Σε γεμίζει περισσότερο να τα πεις μαζί τους, να τους συμβουλευτείς, να γελάσεις, να προβληματιστείς, να τα πεις πραγματικά όλα, όχι να υποκριθείς τον ευχάριστο “για να μη χαλάσει η παρέα”.