Πάρε μαζί σου για μεσημεριανό μία τορτίγια που θα έχεις γεμίσει με λαχανικά, κοτόπουλο και αρώματα από ginger, φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο. Αν θες μπορείς να αντικαταστήσεις τη μαγιονέζα και τη σάλτσα σόγιας με φυστικοβούτυρο.
Για τα wraps
1 κουταλιά μαγιονέζα
1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
1 tortilla
μερικά φύλλα μαρούλι
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες1 καρότο ψιλοκομμένο
½ κούπα από κοτόπουλο με ginger
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τη σάλτσα σόγιας.
Άπλωσε το μείγμα πάνω στη τορτίγια και βάλε από πάνω το μαρούλι. Πρόσθεσε το αγγούρι και το καρότο και τις πιπεριές. Στη συνέχεια βάλε το κοτόπουλο. Kαι το μείγμα με τη μαγιονέζα. Τύλιξε σφιχτά τη τορτίγια και μετά τύλιξε τη με χαρτί. Αν θες κόψε τη στη μέση.
Για να κάνεις τέσσερις μερίδες από το κοτόπουλο με ginger:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ της κούπας ginger, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
3 κουταλιές χυμό lime
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκια oyster sauce
½ κουταλάκι κορν φλάουρ
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
Σε ένα μπλέντερ δούλεψε μαζί μέχρι να γίνουν πουρές τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ginger, τον χυμό του lime, το μέλι, τη σάλτσα στρειδιών.
Σε ένα μπολ βάλε το κορν φλάουρ με το χυμό πορτοκάλι και ανακάτεψε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρόδισε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
Στο ίδιο τηγάνι βάλε το μείγμα με τα λαχανικά. Σε μέτρια θερμοκρασία άφησε να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά του. Πρόσθεσε τον χυμό του πορτοκαλιού και χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βράζει κλείσε τη θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακάτεψε να καλυφθεί καλά.