Το τζίντζερ είναι μια ρίζα, που χρησιμοποιείται σχεδόν παντού, σε γλυκά, σε αλμυρά, σε ροφήματα και χυμούς. Δεν έχει γίνει όμως, δημοφιλές μόνο για την ξεχωριστή πικάντικη νότα που προσθέτει, αλλά και για τις απίστευτες ιδιότητές του!
- Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα προληπτικά στο κρυολόγημα
- Κάνει θαύματα σε περιπτώσεις ναυτίας (και στην εγκυμοσύνη) και γενικότερα βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Συγκεκριμένα περιορίζει τις καούρες και τη σπαστική κολίτιδα
- Έχει αναλγητική δράση και έχει βρεθεί πως μειώνει τον μυϊκό πόνο και τον πόνο των αρθρώσεων
- Επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης και κατά συνέπεια είναι ευεργετικό για τις περιόδους που νιώθουμε πεσμένοι
- Είναι αντικαρκινικό
- Βελτιώνει τον μεταβολισμό
- Περιορίζει τους πόνους της περιόδου
- Μειώνει την αρτηριακή πίεση
- Έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος
- Βοηθά στις ημικρανίες
- Συμμετέχει στη ρύθμιση του σακχάρου
- Είναι αποτοξινωτικό
Πώς μπορείς να το καταναλώσεις;
Αρχικά σαν ρόφημα μόνο του. Το τρίβεις στον τρίφτη και στη συνέχεια το βάζεις σε βραστό νερό όπου το αφήνεις για πέντε λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνεις. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με αφεψήματα (αντί δηλαδή να το βάλεις σε βραστό νερό, να το βάλεις μέσα σε τσάι). Πηγαίνει καταπληκτικά και μέσα στις λεμονάδες και στα κοινά αναψυκτικά. Μπορείς ακόμα να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε smoothies, σε dressings ή σε σαλάτες και εννοείται πως υπάρχουν και συνταγές για κουλουράκια ή άλλα εδέσματα αλμυρά και γλυκά.
www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim
One thought on “To τζιντζερ οπως το βλεπει μια διατροφολογος”