Είναι η πρώτη απόπειρα για βιντεάκι οπότε δεν ξέρω πως θα σας φανεί… Υλικά: 1 φλυτζάνι αλεύρι 1/2 κ.γλ. Μπέικιν 1/4 κ.γλ. Αλατι 1/2 κ.γλ. Τριμμένο Τζίντζερ 1/2 κ.γλ. Κανέλα 1/4 κ.γλ. Γαρύφαλλο 1/4 κ.γλ. Μοσχοκάρυδο 60 γρ. Βούτυρο 1 γεμάτη κουτ. Σουπας μαύρη ζαχαρη 60 γρ. Μελι 1 κρόκος

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μυρωδικά. Ζεσταίνουμε για λίγο το βούτυρο και προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τον κρόκο και τη βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη Μέσα σε μεμβράνη και το τοποθετούμε για 2 h στο ψυγείο. Ανοίγουμε με τον πλάστη (ή με τα χέρια) τη ζύμη Και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 με 12 λεπτά.

[jwplayer mediaid=”109378″]