Παρακάτω θα βρεις μία συνταγή που αντικαθιστά το κλασικό gingerbread με χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Είναι απολαυστικό και γεμάτο αρώματα γιορτών. Όλα τα είδη του ψωμιού είναι ιδανικά εκτός από το ψωμάκι για sandwich. Μούσκεψε το ψωμί από τριάντα λεπτά μέχρι και δύο ώρες πριν ψήσεις. Αν σερβίρεις τη πουτίγκα με παγωτό βανίλια ή σαντιγί θα του δώσεις ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Δεν σου υποσχόμαστε πως δεν θα θες να το φτιάχνεις και εκτός Χριστουγέννων. Μας ευχαριστείς αργότερα.
Τι θα χρειαστείς:
8 κουταλιές βούτυρο 6 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1/2 κούπα πλήρες γάλα 3 αυγά 1/2 κούπα μελάσα 1/4 της κούπας maple syrup 1 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλάκι ginger 1/4 από ένα κουταλάκι γαρίφαλλο 1/2 κουταλάκι αλάτι παγωτό βανίλια
Πως θα το φτιάξεις:
Για να προετοιμάσεις το ψωμί: Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βούτυρωσε ένα πυρέξ. Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε το ψωμί. Βάλε το ταψί με το ψωμί στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά οι άκρες του. Μόλις είναι έτοιμο βάλε το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ και περίχυσε με το βούτυρο. Στη συνέχεια βάλε το ψωμί στο πυρέξ που έχεις ετοιμάσει.
Για να ετοιμάσεις την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ (στο ίδιο με εκείνο που ανακάτεψες το ψωμί με το βούτυρο) ανακάτεψε την κρέμα με το γάλα και τα αυγά. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τη μελάσα, το maple syrup, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε την κρέμα στο πυρέξ με το ψωμί. Ανακάτεψε να απλωθεί σε όλο το ψωμί και σκέπασε με μία μεμβράνη για 30 λεπτά.
Όταν είσαι έτοιμη να ψήσεις, προθέρμανε ξανά τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αφαίρεσε την μεμβράνη από το σκεύος και ψήσε για 50 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Σέρβιρε ζεστό με παγωτό κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.