Τον Γιώργο Τσούλη μπορεί να τον γνωρίσαμε μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές αλλά πίσω από τις κάμερες καταπιάνεται εξίσου με πολλά σπουδαία πράγματα. Έχει ιδέες, έχει όρεξη και ταλέντο και όλα αυτά μαζί συνιστούν τον καλύτερο συνδυασμό. Αν τον γνώριζες ως παιδί θα σου έλεγε με μεγάλη ευκολία ότι αποκλείεται εκείνος να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Ίσως γιατί δεν το είχε σκεφτεί καν. Μεγαλώνοντας, όμως μέσα στην πιτσαρία του πατέρα του κι αργότερα στη σχολή μαγειρικής “έδεσε το γλυκό” και η καριέρα του πλέον ως μάγειρας ήταν μονόδρομος.
Αυτό που θα σε κερδίσει στον Γιώργο είναι η αμεσότητα του με το κοινό. Αν δεις κάποιο βίντεο ή εκπομπή στην οποία μαγειρεύει νιώθεις ότι είσαι στην παρέα του και μαγειρεύετε όλοι μαζί σε μια κουζίνα. Και πέρα από όλες τις επιτυχίες στα επαγγελματικά του, κατόρθωσε να “μπει” σε κάθε σπίτι, να τον αγαπήσουν για την πρόσχαρη προσωπικότητα του και να τον εμπιστευτούν για τις μαγειρικές του ικανότητες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από εκείνον μιας και δεν επαναπαύεται ποτέ. Και πάμε στοίχημα ότι θα μας το αποδείξει.
Αν ξανασυναντούσες τον 18χρονο εαυτό σου θα έκανες την ίδια επιλογή με τη μαγειρική;
Φυσικά και δε θα άλλαζα επάγγελμα, αγαπώ πολύ τη μαγειρική!
Ξεκινώντας την καριέρα σου έβαλες κάποιους συγκεκριμένους στόχους τους οποίους κατάφερες ή όλα ήρθαν πολύ αβίαστα και απλά προέκυψαν;
Και βέβαια είχα βάλει στόχους και χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που έκανα για να τους πετύχω. Το μόνο που δεν έχει βάλει ως στόχο ήταν να βγω στην τηλεόραση. Αυτό προέκυψε όταν με είδαν άνθρωποι του χώρου και μου το πρότειναν.
Έχοντας κι εσύ τη δική σου σειρά με βίντεο στο Youtube, πιστεύεις ότι η πλατφόρμα αυτή θυμίζει αυτό που έκαναν οι παλιές γενιές μεταφέροντας κάθε συνταγή από στόμα σε στόμα;
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό, αλλά τώρα που το λες, είναι μία πολύ εύστοχη παρατήρηση αυτή και όντως θα μπορούσαμε πούμε ότι τα video μαγειρικής στο YouTube είναι η digital εκδοχή, ή αλλιώς η μετεξέλιξη των συνταγών από στόμα σε στόμα! Αυτό είναι και το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό στο YouTube, ότι μπορώ μέσα από το κανάλι μου και από τα video που ανεβάζω εκεί να είμαι συνεχώς σε μία ανοιχτή συνομιλία και αλληλεπίδραση με τον κόσμο!
Είναι τα Tsoulomageiremata, το δικό σου cooking studio, ένα δεύτερο σπίτι σου πια;
Δεδομένου ότι εκεί περνώ πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι στο σπίτι μου, μπορείς να το πεις άνετα αυτό, ναι. Είναι ο αγαπημένος μου χώρος, ο μικρός μου ναός δημιουργίας! Εκεί μαγειρεύουμε, φωτογραφίζουμε, βιντεοσκοπούμε νέες συνταγές, κάνουμε workshops μαγειρικής, βγάζουμε νέες ιδέες και πολλά άλλα ωραία!
Το #ΜηΜασάς πέρα από σειρά βίντεο μαγειρικής, είναι και μια προσωπική υπενθύμιση σε σένα ως Γιώργο;
Πολύ ωραία ερώτηση! Φυσικά και είναι υπενθύμιση και για εμένα να «Μη Μασάω» και όπως πολύ σωστά «έπιασες» το νόημα του τίτλου, κάπως έτσι το είχαμε σκεφτεί με την ομάδα μου και όταν ψάχναμε πως θα ονομάσουμε τα video μου στο YouTube. Αποφασίσαμε ότι το «Μη Μασάς» είναι ο τέλειος τίτλος, αφού σκοπός των video είναι να δείχνω στον κόσμο μαγειρική με απλό και κατανοητό τρόπο για να «μη μασάει» ποτέ στην κουζίνα και για να μην ξεχνά να απολαμβάνει και τη διαδικασία καθώς μαγειρεύει!
Ξέρουμε ότι μέσα στην κουζίνα οι περισσότεροι σεφ μετατρέπονται σε πολύ εκρηκτικές προσωπικότητες. Από το 1 μέχρι το 10 πόσο πιστεύεις ότι ισχύει αυτό και για σένα;
Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια και πολύ φοβάμαι ότι αν ρωτήσεις τους συνεργάτες μου στις κουζίνες των εστιατορίων που έχω αναλάβει, θα μου έβαζαν και δέκα με τόνο μη σου πω! Για να ελαφρύνω όμως τη δική μου θέση αλλά και όλων των chef που έχουν πάθος με τη μαγειρική, αυτό συμβαίνει γιατί στην κουζίνα το κάθε τι που κάνεις επηρεάζει το αποτέλεσμα τόσο καταλυτικά που χρειάζεται η εκρηκτικότητα για να καταφέρεις να δημιουργήσεις το τέλειο πιάτο.
Αν κάποιος σε μάθαινε μόνο για ένα σου πιάτο, ποιο θα ήθελες να είναι αυτό;
Το ριζότο μανιταριών. Φτάνει να το δοκιμάσετε και θα καταλάβετε γιατί!
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό από την μαμά σου, που μπορείς να παραδεχθείς ότι το φτιάχνει καλύτερα από σένα;
Το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.
Υπάρχουν «τάσεις» όσον αφορά τη μαγειρική; Υλικά που μπορεί να φαίνονται πιο «μοδάτα» από άλλα;
Στη μαγειρική υπάρχουν όντως τάσεις και συχνά βλέπουμε διατροφικές συνήθειες να γίνονται μόδα. Κάθε υλικό όμως έχει τη δική του μοναδικότητα. Δεν υφίσταται υλικό που να είναι περισσότερο ή λιγότερο «μοδάτο» από κάποιο άλλο. Υπάρχουν όμως διαφορετικές τεχνικές στο πώς να χρησιμοποιείς τα υλικά.
Ένα μενού με τίτλο Savoir Ville τι πιάτα περιλαμβάνει;
Ένα Savoir Ville μενού είναι ένα μενού με εντάσεις και αιχμές στη γεύση και με παιχνιδιάρικες υφές. Γεύσεις που γεννούν συναισθήματα και ξυπνούν αναμνήσεις!
Τι να περιμένουμε από σένα τους επόμενους μήνες;
Όσον αφορά τον digital κόσμο μπορείτε να περιμένετε πολλές καινούργιες yummy συνταγές που ανεβαίνουν καθημερινά στο www.giorgostsoulis.com, αλλά και νέα video μαγειρικής στο κανάλι μου στο YouTube @GiorgosTsoulis. Πιο συγκεκριμένα, το Kitchen Fairy Tales κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 12.00 και το Μη Μασάς κάθε Παρασκευή στις 15.00.
Παράλληλα, ετοιμάζω και μια νέα σειρά με concept videos στο YouTube που ανυπομονώ να μοιραστώ με τον κόσμο πολύ σύντομα. Στα τηλεοπτικά, εκτός από τη μαγειρική στο πρωινό του Open TV, πρόκειται να κάνω και την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση και με δική μου εκπομπή με μία πολύ καινοτόμο ιδέα που σύντομα θα δείτε επί της οθόνης! Στο άμεσο μέλλον έρχονται και workshop στο Τsoulomageiremata Studio, ενώ το επόμενο έτος συνεχίζονται και τα μαθήματα μαγειρικής στο Universal Training του Ομίλου Ακμή όπου διδάσκω. Εκτός αυτών, στα σχέδια είναι και οι ετοιμασίες για δικό μου εστιατόριο, κάτι πολύ ιδιαίτερο το οποίο θα με αντιπροσωπεύει απόλυτα και θέλω να προσφέρει στον κόσμο που θα έρχεται μία γευστική εμπειρία.