Ίσως ένα από τα πιο γκουρμέ κεράσματα σε πάρτι που μπορεί κάποια στιγμή να δοκιμάσετε είναι τα “γλειφιτζούρια με σολωμό και χαβιάρι”. Φουλ στα Ω3 και πολύ πιο ενήλικα και σικάτα από τα κλασικά γλειφιτζούρια.
Για να απογειώσετε λοιπόν τα σουαρέ σας, θα χρειαστείτε: 1 κουτί κρέμα γάλακτος 1 κουτί τυριού σε μορφή κρέμας (Philadelphia κλπ) φέτες καπνιστού σολωμού πλαστικά καλαμάκια για γλειφιτζούρια (στα είδη ζαχαροπλαστικής) Εκτέλεση: Ρίξτε σε ένα μπολ την κρέμα τυριού με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ώστε να γίνουν ένα μείγμα, το οποίο θα πρέπει να είναι πιο στερεό από την κρέμα γάλακτος και πιο μαλακό από την κρέμα τυριού. Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες με αυτή την “ζύμη”, τόσες όσες θέλετε να είναι και τα γλειφιτζούρια. Έπειτα τοποθετείστε τα καλαμάκια μέσα σ’ αυτές τις -φουλ στο ασβέστιο- μπάλες. Πάρτε τις φέτες σολωμού και δείτε εάν είναι πολύ μεγάλες για την κάλυψη της κάθε μπάλας. Κόψτε τις στα τρία ή τέσσερα κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθός τους) και “κολλήστε” τα γύρω από την κρέμα. Πασπαλίστε τώρα με λίγο χαβιάρι και σερβίρετέ τα στην πιο σοφιστικέ πιατέλα που έχετε. Αφήστε τον αφρώδη οίνο να ρέει, τους nouvelle vague να παίζουν απ’ τα ηχεία και απολαύστε. Μυστικό: Εάν το budget δεν φτάνει και για χαβιάρι, πασπαλίστε με μαύρο θαλασσινό αλάτι. Δίνει το ίδιο εφέ και την ίδια αλμυρή γεύση.