Ένας απλός συνδυασμός από sweet chili sauce, πάστα από hot chili και φτερούγες κοτόπουλο. Τα υλικά είναι απλά, ειδικά αν συνηθίζεις να φτιάχνεις ασιατικά πιάτα. Σε εικοσιπέντε λεπτά θα έχεις έτοιμο ένα πιάτο που θα συνοδεύσεις με σαλάτα, ψητά λαχανικά, ρύζι ατμού ή πατάτες.
Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό φτερούγες αλάτι και πιπέρι 2 κουταλιές σησαμέλαιο 6 σκελίδες σκόρδο 1/2 κούπα sweet chili sauce 2 κουταλιές hot chili πάστα (ή λιγότερο ή περισσότερο, όπως προτιμάς) 1 κουταλάκι ξύδι ρυζιού
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα ξύλο κοπής βάλε το κοτόπουλο και πασπάλισε το με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το σησαμέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε το σκόρδο σοτάροντας το για ένα λεπτό. Ανέβασε τη θερμοκρασία και βάλε στο τηγάνι τις φτερούγες με το δέρμα αρχικά προς τα κάτω, για 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια γύρισε από την άλλη και σόταρε για άλλο τόσο και ξαναγύρισε πάλι για άλλα 3 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη sweet chili sauce, την πάστα και το ξύδι.
Όταν είναι έτοιμο σέρβιρε αμέσως.