Tα ζεστά, αρωματισμένα κόκκινα κρασιά σερβίρονται στις βόρειες χώρες από τον 17° αιώνα ενώ σχεδόν έναν αιώνα αργότερα οι Σουηδοί ανάμειξαν το κόκκινο κρασί με γλυκό κόκκινο κρασί για να μας δώσουν το Glögg. Το παραδοσιακό κρασί των βόρειων σερβίρεται κάθε Χριστούγεννα σε  όλες τις χώρες του κόσμου δίνοντας το χαρακτηριστικό του άρωμα και γεύση σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες στιγμές μας.

Θα χρειαστείς: 
2 μπουκάλια κόκκινο κρασί των 750ml, Μαύρος Κύκνος- Ελληνικά Κελλάρια Οίνων
1 μπουκάλι porto των 750ml 
1 κούπα brandy
1 πορτοκάλι
λεμόνι
10-15 αμύγδαλα
ξυλάκια κανέλας
γαρύφαλλα 
10 σπόρους κάρδαμου
κομμάτι ginger
1 κούπα σταφίδα
κούπα λευκή ζάχαρη
2015-mayros-kyknos-rgb-tel-custom

Πως θα το κάνεις: 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία ζέστανε τα κρασιά και τους χυμούς.
  • Σε ένα διχτάκι δέσε τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με τα μπαχαρικά και το ginger. Bάλε το μαζί στην κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και μετά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
  • Άφησε το μείγμα να φτάσει σε βρασμό, για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Αφαίρεσε το πουγκί με τα αρώματα.
  • Ρίξε το brandy και πρόσθεσε το μείγμα του κρασιού σε κούπες.
  • Μπορείς να διακοσμήσεις Garnish with clove-studded orange wheels.
Διάλεξε το αγαπημένο σου κρασί από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – Greek Wine Cellars