Η γλυκοπατάτα χρησιμοποιείται πλέον στις πιο λαχταριστές συνταγές μαγειρικής και είναι πολύ θρεπτική. Σήμερα θα δούμε έναν απολαυστικό συνδυασμό, που μπορείς να τον εντάξεις στην κουζίνα σου, πάντα με τα πιο εύκολα υλικά.
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία κατεψυγμένες γλυκοπατάτες σε σχήμα βάφλας
- 6 φέτες μπέικον
- 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κομμάτι γαλλικό τυρί brie(ή ένα παρόμοιο τυρί της επιλογής σας από αγελαδινό γάλα)
- Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί για να μην κολλήσει το μείγμα μας
- Τοποθετούμε μια σχάρα μαγειρέματος σε ένα άλλο ταψί και βάζουμε μερικές από τις πατάτες
- Βάζουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρουνάκι μέχρι να αναμειχθούν
- Προσθέτουμε το μπέικον στο μείγμα, το πασπαλίζουμε και έπειτα το τοποθετούμε στη σχάρα
- Βάζουμε στο φούρνο τις γλυκοπατάτες και το μπέικον. Τοποθετούμε τις πατάτες στο κάτω και το μπέικον στο πάνω μέρος
- Ψήνουμε τις πατάτες για 15 λεπτά. Τις γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και τις αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Έπειτα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο
- Ψήνουμε το μπέικον για 12 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, ενώ έχουμε χαμηλώσει τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς.
- Βγάζουμε το μπέικον και το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομματάκια
- Πασπαλίζουμε τις πατάτες με το τυρί brie και το μπέικον, καθώς και την καστανή ζάχαρη που έμεινε στο μπολ
- Τοποθετούμε ξανά τις πατάτες στο φούρνο, για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Έπειτα τις βγάζουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Καλή απόλαυση!!