Η τελεια σαλτσα για μακαρονια savoirville.gr

Την τέλεια σάλτσα για μακαρόνια την ‘κλέψαμε’ από μία Ιταλίδα γιαγιά. Την φτιάξαμε, την απολαύσαμε και σου την παρουσιάζουμε ως μία απόλυτα χορταστική συνταγή για μακαρόνια.

Συστατικά:

500γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς 500γρ χωριάτικο λουκάνικο 1 μεσαίου μεγέθους  λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο 2 κ.σ παρθένο ελαιόλαδο ½ κούπα κόκκινο κρασί 1 κ.σ καστανή ζάχαρη 1 κονσέρβα ντομάτα κομμένη σε κύβους 2 κ.σ  πελτέ ντομάτας 5 κ.σ κέτσαπ Καρυκεύματα που προτιμάς Τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί, μέχρι να πάρει αυτό το ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και άφησέ το κι αυτό να σοταριστεί μέχρι να ροδίσει. Ρίξε το κρασί και άφησε το 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε την ντομάτα σε κύβους, τον πελτέ και την κέτσαπ με τα καρυκεύματα που προτιμάς.

Πρόσθεσε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι τον μοσχαρίσιο κιμά και το λουκάνικο και μαγείρεψε τα μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να πιουν όλα τα υγρά τους.  Στο τέλος πρόσθεσε το μείγμα με την σάλτσα ντομάτας. Χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασέ το για να σιγοβράσει τουλάχιστον για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.

Σέρβιρε με την pasta που θέλεις εσύ και πρόσθεσε την παρμεζάνα. Κόκκινο κρασί μη ξεχάσεις.

By darlingmagazine.org