Τα τουρσιά και οι πιπεριές κάνουν αυτό το hot dog τον νικητή της καρδιάς μας.
Τι θα χρειαστείς:
2 πιπεριές τουρσί (pepperoncini) κομμένες σε λεπτές φέτες συν 1 κουταλιά της σούπας άλμη
1 κουτ. μέλι
1 κουτ. μουστάρδα και επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κουτ. σπόροι παπαρούνας
1/4 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 λουκάνικα κοτόπουλου, μαγειρεμένα
4 ψωμάκια χοτ ντογκ
2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
4 κουταλιές τουρσί άνηθου
2 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μπολ, χτυπάμε την άλμη, το μέλι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε τον παπαρουνόσπορο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά να μαριναριστούν.
Ψήνουμε τα λουκάνικα, για 10 έως 12 λεπτά. Ψήνουμε και τα ψωμάκια στη σχάρα.
Βάζουμε στα ψωμάκια τα λουκάνικα μαζί με τις ντομάτες και τα τουρσιά. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και στρώνουμε τα κρεμμύδια με το μαρούλι πάνω από τα λουκάνικα. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο μαρούλι και έξτρα μουστάρδα.