tumblr_mthbl2vZPe1sqopg1o1_500

Χωρίς αμφιβολία, το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό είναι ο βασιλιάς των πρωινών. Είναι εξαιρετικά πλούσιο και γευστικό, η συνταγή είναι απλή, το μαγείρεμα εύκολο κι ο χρόνος προετοιμασίας που απαιτείται σύντομος. Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα μυστικά που είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε έτσι ώστε να απολαύσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

  • Τα υλικά για ένα ολοκληρωμένο English breakfast είναι: λουκάνικο, μπέικον, αυγό, φασόλια, μανιτάρια, ψωμί, ντομάτες και κάποιο συνοδευτικό ποτό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
  • Δεν πρόκειται να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό και ελαφρύ πρωινό με λίγες θερμίδες. Αντιθέτως, το αγγλικό είναι ένα αρκετά παχυντικό, αλλά σίγουρα πολύ νόστιμο πρωινό.
  • Με εξαίρεση τις ντομάτες που εμπλουτίζουν το αγγλικό πρωινό, όλα τα υπόλοιπα υλικά πρέπει να είναι φρεσκομαγειρεμένα.
  • Το μόνο δίλημμα είναι αν θα επιλέξουμε το ψήσιμο ή το τηγάνισμα. Η αγγλική συμβουλή λέει να προτιμήστε το τηγάνι, ακόμα και χωρίς να προσθέσετε λάδι.
  • Για το τηγάνισμα των υλικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο τηγάνι και να αξιοποιήσετε το λίπος του μπέικον και των λουκάνικων για να τηγανίσετε τα αυγά σας. Αυτό το μπέρδεμα των γεύσεων δημιουργεί ένα ιδιαίτερα νόστιμο –και εξαιρετικά θερμιδοφόρο- αποτέλεσμα.
  • Το αγγλικό πρωινό απαιτεί ένα καλής ποιότητας λουκάνικο, το οποίο θα περαστεί από το τηγάνι χωρίς επιπλέον λίπος και θα τοποθετηθεί δίπλα ακριβώς από τα αυγά μας για να τα αρωματίσει. Οι Άγγλοι προτιμούν πολλές φορές, μικρότερα σε μέγεθος λουκάνικα που τρώγονται πιο εύκολα.
  • Το μπέικον του παραδοσιακού αγγλικού πρωινού, είναι συνήθως, κομμένο σε παχιές φέτες και καλής ποιότητας. Τηγανίζετε το μπέικον για λίγα λεπτά χωρίς επιπλέον λίπος, μέχρι να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό. Μπορείτε κάλλιστα να το ψήσετε και στο φούρνο για ένα πιο στεγνό και κριτσανιστό αποτέλεσμα.
  • Φροντίστε στο τηγάνισμα του αυγού να διατηρήσετε ζουμερό τον κρόκο του και να ξεροψήσετε το ασπράδι του.
  • Τα χαρακτηριστικά κοκκινιστά φασόλια του αγγλικού πρωινού κυκλοφορούν πολύ στο εμπόριο και βρίσκονται σε κονσέρβα. Περάστε τα από το τηγάνι για να ζεσταθούν καλά και να «δέσουν».
  • Τα μανιτάρια είναι ένα βασικό υλικό για το συγκεκριμένο πρωινό. Κομμένα σε λεπτές φέτες ή ολόκληρα, μπορείτε να τα σωτάρετε σε λάδι ή βούτυρο και να τα αρωματίσετε με λίγο βασιλικό ή μαϊντανό.
  • Το ψωμί πρέπει να τοποθετείται -σύμφωνα με το πρωτόκολλο του αγγλικού πρωινού- στο πλάι του πιάτου μας, ώστε να επιλέγουμε ελεύθερα πότε και πως θα το καταναλώσουμε, χωρίς να μπλέκεται με τις υπόλοιπες γεύσεις. Ξεροψήστε το στην τοστιέρα ή στο τηγάνι και κάντε το τραγανό απέξω αλλά αφράτο μέσα.
  • Τις ντομάτες μπορείτε να τις καταναλώσετε και ωμές, ώστε να δροσίσετε την αρκετά λιπαρή σύνθεση του πρωινού σας. Οι Βρετανοί βέβαια, δεν θα συμφωνήσουν με αυτή σας την επιλογή. Εκείνοι συνηθίζουν να τις ψήνουν σε χαμηλή θερμοκρασία στον φούρνο με λίγο θυμάρι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, ώστε να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους
  • Το αγαπημένο ρόφημα των Άγγλων είναι το τσάι, επομένως, δεν θα μπορούσε να λείπει κι από το πρωινό τους. Ένα ποτήρι με χυμό πορτοκαλιού επίσης, θα ήταν εξαιρετικό συνοδευτικό για το πρωινό σας.

 tumblr_mkre4cEf9H1s2quwqo1_500