Αυτό το hummus με λευκά φασόλια είναι το τέλειο dip για να συνοδεύσεις μία σαλάτα με ψητά λαχανικά ή να το απλώσεις σε sandwich ή για να βουτήξεις τα crackers σου.
Τι θα χρειαστείς:
1 κονσέρβα φασόλια (ή 300γρ καλά βρασμένα φασόλια)
2 κουταλιές
ταχίνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
½ κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις:
¼ από ένα κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι μουστάρδα dijon
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε όλα τα υλικά μαζί σε ένα blender. Δούλεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις μία κουταλιά νερό. Δοκίμασε και πρόσθεσε λίγο αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν χρειάζεται. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσεις ταχίνι για να ισορροπήσεις την οξύτητα του λεμονιού.
Μπορείς να το απολαύσεις και παγωμένο αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Η παραπάνω συνταγή θα σου βγάλει 1 ½ κούπα. Στο ψυγείο θα διατηρηθεί περίπου 7 μέρες σε καλά κλεισμένο σκεύος.