Όλοι αγαπάμε τα pancakes. Από Σαββατιάτικο πρωινό μέχρι brunch μετά από hangover, είναι η καλύτερη λύση. Πολλές εναλλακτικές συνταγές κυκλοφορούν εκεί έξω – από pancake τριών υλικών μέχρι pancakes εμπλουτισμένα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς – αλλά εμείς σήμερα θα σου παρουσιάσουμε την κλασική, πατροπαράδοτη συνταγή τους, με υλικά που σχεδόν όλοι έχουμε στο ψυγείο μας. Ελπίζω να παρακολουθείς και να κρατάς σημειώσεις.

Υλικά

75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

200ml γάλα

2 αυγά

Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Προετοιμασία

  • Τοποθέτησε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και τη μισή ποσότητα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο, χωρίς μικρές μάζες. Μετά πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να να γίνει εντελώς απαλό.
  • Τοποθέτησε στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε λίγο λάδι στο κέντρο και με μια χαρτοπετσέτα άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  • Τοποθέτησε μια ποσότητα του μίγματος στο τηγάνι και αμέσως γύρε το δεξιά και αριστερά ώστε να απλωθεί σε όλο την επιφάνεια. Τηγάνισε το για 2 λεπτά και μόλις αρχίσει να κάνει τρύπες το μίγμα αναποδογύρισε το ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Μαγείρεψε το για άλλα δύο λεπτά και μόλις είναι έτοιμο βάλε το σε ένα πιάτο. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μίγμα.
Μπορείς να τα συνοδεύσεις με σοκολάτα, maple syrup, μέλι ή ό,τι άλλο υπάρχει στην κουζίνα σου.