Στο bio του Instagram της -πλατφόρμα στην οποία είναι πολύ ενεργή- η Σοφία σημειώνει ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία κι όπως φαίνεται το υπηρετεί πιστά.

Δημοσιογράφος, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το Corporate Affairs της Barking well media και η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του agency Prosport, η Σοφία ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα πριν έξι χρόνια. Όπως κανένα γνήσιο παιδί της Θεσσαλονίκης δεν το ρωτάς αν προτιμά την Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, έτσι το αποφύγαμε και με τη Σοφία.

Τι κάνει όταν δεν δουλεύει; Που βγαίνει; Που θα πάει για φαγητό έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό; Πώς είναι η ζωή στην Αθήνα για τη Σοφία Τουντούρη;

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο για να γιορτάσεις μία μεγάλη επιτυχία;

Στις χαρές πάντοτε επιλέγω μαγαζιά στα οποία νιώθω οικεία και έχω φίλους που ξέρω ότι θα χαρούν και εκείνοι με τη χαρά μου! Ένα από αυτά τα bar restaurants είναι το Μαντζάρου 3 στην οδό Μαντζάρου. Σε παρόμοιες περιστάσεις επιλέγω συχνά και το Papillon στο Ψυχικό ή το ιταλικό εστιατόριο Cardinale στη Μητροπόλεως.

Το αγαπημένο σου μπαρ;

Το new entry Dante & Gaia στην Τσακάλωφ που φιλοξενεί και εκθέσεις εικαστικών στο χώρο του, το Jazz in Jazz, το roof garden Xελώνα στην Ερμού κ.ά. Πρόσφατα πήγα σε ένα wine bar που μου άρεσε πολύ, το Wine Point στην Ακρόπολη. Όταν το επισκεφθείτε ζητήστε από τον ιδιοκτήτη τον Ξενοφώντα να σας ξεναγήσει στην κάβα!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dante & Gaia (@danteandgaia)

Υπάρχει κάποιο spot που πηγαίνεις παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα;

Απολαμβάνω να πίνω ένα κρασί μετά τη δουλειά με φίλες, φίλους ή συναδέλφους. Λόγω του ότι μένω στο κέντρο της Αθήνας συχνά επιλέγω τη Λυκόβρυση, το Elmaz ή το Dry. Kαι τα τρία έχουν cozy και πολύ feel good ατμόσφαιρα. Τον πρώτο πρωινό μου καφέ (που συνδυάζω με υπέροχα γλυκά) τον απολαμβάνω στον αγαπημένο μου φίλο Ευάγγελο Χασιώτη που μόλις άνοιξε το κατάστημά του στην Καρνεάδου!

Υπάρχει κάποιος δρόμος στην Αθήνα που ονειρεύεσαι να ζούσες εκεί κοντά;

Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου spot όπου μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας;

Η Βαρβάκειος! Ολόφρεσκα ψάρια, κρεατικά και τρόφιμα που απογειώνουν τη μαγειρική! Έχει και κρυμμένες εκπλήξεις όπως το Hasapika και άλλα μαγειρεία που αξίζει να ανακαλύψεις!

Που θα πας για φαγητό έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό;

Στο «Ψαροχώρι» για φανταστικούς θαλασσινούς μεζέδες, όστρακα και ψάρια ή στο new entry «Κοκέτα» που συνδυάζει καλό φαγητό αλλά και διασκέδαση με χορό και ελληνική μουσική.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Koketa Athens (@koketa_athens)

Αν υπήρχε μόνο μία καρτ ποσταλ από την Αθήνα τι θα ήθελες να απεικονίζει;

Το Παναθηναϊκό Στάδιο το βράδυ!

Έχεις συνδέσει κάποιο σημείο της πόλης με μία παλιότερη περίοδο της ζωής σου που νοσταλγείς;

Η διαδρομή από τον Εθνικό Κήπο προς το Ζάππειο. Κάνω αυτή τη βόλτα από τον πρώτο χρόνο που ήρθα από τη Θεσσαλονίκη για να μείνω στην Αθήνα, όταν θέλω να ηρεμήσω ή να αποφορτιστώ. Συνήθως τα βράδια.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα με concept που ‘’ζήλεψες’’ πολύ;

Θα έλεγα ότι δεν ζήλεψα, αλλά λάτρεψα το bar restaurant Line, στα Κάτω Πετράλωνα. Ο τρόπος λειτουργίας του βασίζεται στην κυκλική οικονομία και τη βιωσιμότητα, μιλάμε για το απόλυτα zero waste spot! Οι ιδιοκτήτες έχουν στόχο να ανακυκλώνουν και να αξιοποιούν με κάθε τρόπο τα υπολείμματα όσων παράγει η κουζίνα και το μπαρ μετατρέποντάς τας σε βρώσιμα υλικά, σιρόπια για κοκτέιλ κτλ. Έχουν το δικό τους παρασκευαστήριο, μέσα στον φανταστικό industrial χώρο τους, όπου φτιάχνουν το δικό τους κρασί, χωρίς σταφύλι!!! Εγώ για παράδειγμα, δοκίμασα κρασί από σύκο και μέλι!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Line Athens (@line.athens)

Τι λείπει πιστεύεις από την εστίαση της Αθήνας;

Τα μπαρ και τα εστιατόρια της Αθήνας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του εξωτερικού.

Και τέλος, αν ήταν στο χέρι σου θα ήθελες περισσότερο… στην Αθήνα;

Θα ήθελα περισσότερο χρώμα!