Υπάρχουν δύο σχολές ψυχολόγων: η μία υποστηρίζει πως το άτομο πρέπει να μάθει να διατρέφεται σωστά μέσα σ’ ένα σπίτι που περιλαμβάνει τα πάντα από τρόφιμα (ακόμα και απαγορευμένα) και η άλλη που θεωρεί πως καλό είναι να “αποστειρωθεί” το σπίτι ώστε να μην τεστάρεται διαρκώς η θέληση και η δύναμή του. Πράγματι, εάν οι συνθήκες της ζωής σου δεν είναι οι ιδανικές, ίσως δεν έχει νόημα να βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία να μπαίνεις σε πειρασμό καθημερινά. Το πιο εύκολο λοιπόν, θα είναι να “καθαρίσεις” το σπίτι σου, από τα ύποπτα snack και τρόφιμα!
Τι πετάω; (Καλό είναι να τα μοιράσεις σε φίλους ή να τα δωρίσεις)
συσκευασμένα μπισκότα, κρουασάν, τσουρέκια κλπ πατατάκια και λοιπά “πλαστικά” σνακ σοκολάτες παγωτά και γλυκίσματα από το ψυγείο λιπαρά αλλαντικά κρέμα γάλακτος αναψυκτικά με ζάχαρη λευκή ζάχαρη ρύζι και μακαρόνια λευκά δημητριακά “παιδικά”
Τι να κρατήσω; (ή να αγοράσω;)
γαλακτοκομικά φρούτα λαχανικά αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη βρώμη κινόα μακαρόνια και ρύζι ολικής άλεσης ενήλικα δημητριακά τσάι και βότανα ξηροί καρποί και βούτυρο από ξηρούς καρπούς μέλι (ιδανικά χαρουπόμελο) άπαχο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι αυγά όσπρια
“Και δηλαδή έτσι θα τρώω για πάντα;“
Είτε είσαι σε πρόγραμμα αδυνατίσματος είτε απλά προσέχεις τι τρως, ναι καλό είναι να τρέφεσαι με πάνω κάτω αυτά τα τρόφιμα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια, ότι δε θα ξαναφάς κάτι από την απαγορευμένη λίστα. Καλό είναι όμως αυτό να αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Μια φορά την εβδομάδα, καλό είναι να ξεφεύγεις – για ψυχολογικούς λόγους – κρατώντας ωστόσο το σπίτι “καθαρό”. Μπορείς να παραγγείλεις ή να αγοράσεις μόνο την ποσότητα που θα καταναλώσεις,τουλάχιστον μέχρι τα ύποπτα να πάψουν να σε βάζουν σε πειρασμό.
www.facebook.com/grafeiodiatrofis www.instagram.com/kliodim
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 2 week challenge για το συναισθηματικό φαγητό