Ένα αρκετά σημαντικό θέμα σε μια σχέση είναι το πότε θα γίνει η γνωριμία με τους γονείς. Η αλήθεια είναι ότι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο διαφέρει από σχέση σε σχέση. Για κάποιους ανθρώπους η σωστή στιγμή είναι όταν πλέον τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και το ζευγάρι έχει αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα, ενώ για άλλους 1-2 μήνες σχέσης είναι αρκετοί ώστε να προχωρήσουν σε μια τέτοια γνωριμία. Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο ο ένας από τους δυο να είναι έτοιμος να γνωρίσει τους γονείς του άλλου αλλά όχι έτοιμος να προχωρήσει σε μια συνάντηση με τους δικούς του γονείς. Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός.
Τώρα, εάν δεν είσαι σίγουρη αν ο σύντροφός σου είναι έτοιμος να συναντήσει τους γονείς σου, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ενδείξεις και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
Δεν έχει πρόβλημα να κυκλοφορείτε έξω μαζί
Μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ότι ο σύντροφός σου δεν είναι έτοιμος για μια τέτοια γνωριμία, είναι ότι δεν θέλει η σχέση σας να γίνει γνωστή γενικότερα, δείγμα ότι δεν επιθυμεί δεσμεύσεις ή αποκλειστικότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή ο σύντροφός σου χαίρεται να σε συστήνει στους φίλους του και νιώθει περήφανος για τη σχέση σας, τότε να είσαι σίγουρη ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο.
Η σχέση σας είναι πρώτη προτεραιότητα
Αν είσαι σημαντικός για κάποιον, αυτός θα κάνει τα πάντα για είναι εκεί για εσένα, χωρίς ψέματα και καθυστερήσεις. Αν νιώθεις ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τότε η γνωριμία με τους γονείς μπορεί να περιμένει.
Κάνετε σχέδια μαζί
Αν κάνετε σχέδια μαζί, όπως το να πάτε διακοπές τα Χριστούγεννα ή ακόμη και να μετακομίσετε μαζί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια καλή ένδειξη για το ότι η γνωριμία με τους γονείς δεν θα ήταν άσχημη εξέλιξη.
Υπάρχει αποκλειστικότητα στη σχέση
Εδώ δεν χρειάζεται να υπάρξει επεξήγηση. Αν δεν υπάρχει αποκλειστικότητα στη σχέση σας, δεν είστε έτοιμοι για το βήμα «γνωριμία με τους γονείς». Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να δεθούν οι γονείς σου με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν είσαι δεμένη καλά-καλά εσύ.
Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο
Ενώ μπορεί να διαβάσεις οπουδήποτε χρονικά περιθώρια τα οποία είναι «κοινώς αποδεκτά» για γνωριμία με τους γονείς (π.χ. 6 μήνες, 1 χρόνος) η πιο σωστή στιγμή δεν είναι άλλη από εκείνη που θα νιώσετε αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Δεν έχει να κάνει με τον χρόνο αλλά με αυτό που αισθάνεστε
Και αν μετά από όλα αυτά δεν είσαι ακόμη σίγουρη, κάνε μια απλή κίνηση και ρώτησέ τον. Αν είσαι έτοιμη να του γνωρίσεις τους γονείς σου τότε το πιο πιθανό είναι ότι είσαι άνετη και να κάνεις σοβαρές συζητήσεις μοιραζόμενη μαζί του ό,τι σκέφτεσαι και σε απασχολεί.
Δες ακόμα: Πώς να το διαχειριστείς όταν ο σύντροφός σου έχει χάσει τη δουλειά του