e080b81fb3e8b1226dd51d029d4679b2 Η σάλτσα ντομάτας έχει τρεις εκδοχές, την πιο αραιά, τη μεσαία και την πολύ δεμένη. Έχει να κάνει με τον χρόνο βρασίματος και τα υγρά της σάλτσας. Για μια μακαρονάδα θες τη μεσαία σάλτσα. Με 45 λεπτά βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία θα πετύχεις μια γνήσια ιταλική, αρωματική, κόκκινη σάλτσα.
Υλικά: 
500 γρ μεσαίες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες. 5 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι, δέκα φύλλα βασιλικό

Οδηγίες:

  1. Βάλε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
  2. Μόλις αρχίσει να βράσει χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε τη σάλτσα να βράσει για 45 λεπτά.
  3. Πέρασε τη σάλτσα απο το μπλέντερ ή ιδανικά δούλεψε τη με το μπλέντερ χειρός, αφού την έχεις αποσύρει το σκεύος από τη θερμοκρασία.
  4. Ρίξε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και βράσε σε δυνατή φωτιά για άλλα πέντε λεπτά.
  5. Δοκίμασε εάν θέλει και άλλο αλάτι.