Δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς για αυτή τη μακαρονάδα. Εύκολη και νόστιμη, με φέτα και βασιλικό. Θα είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και δεν θα σου θυμίζει τίποτα από όσα έχεις φάει μέχρι σήμερα.
Θα χρειαστείς:
500γρ ζυμαρικά 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 λεμόνια, από το ένα το ξύσμα του 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 της κουταλιάς τσίλι σε σκόνη πιπέρι 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών 1 κούπα παρμεζάνα 2 κούπες φέτα ΔΩΔΩΝΗ με 40% λιγότερο αλάτι 1/2 κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
Πως θα το φτιάξεις:
Βράσε al dente τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, σε αλατισμένο νερό και σούρωσε τα. Βάλε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Πλύνε και κόψε τα λεμόνια στη μέση και βάλτα στο λάδι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Άφησε τα λεμόνια μέσα στο λάδι, σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους. Θα χρειαστεί περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια αφαίρεσε απο το λάδι τα λεμόνια να βάλε το σκόρδο να αρωματίσει το λάδι.
Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Mόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει ρίξε τα μακαρόνια και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά με τη σάλτσα. Λίγο πριν τα βγάλεις από το σκεύος πασπάλισε την παρμεζάνα και ρίξε τη φέτα θρυμματισμένη.
Μόλις σερβίρεις πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον βασιλικό.
Φτιάξε πάστα με μελιτζάνα και φέτα