Αν αγαπάς την crème brûlée αλλά αγαπάς και τα σοκολατένια γλυκά τότε η παρακάτω εκδοχή της θα γίνει η αγαπημένη σου.
Τι θα χρειαστείς:
1 μεγάλο αυγό
4 κρόκους αυγών
½ κούπα ζάχαρη και λίγη ακόμη για το topping
3 κούπες κρέμα γάλακτος
225γρ bitter σοκολάτα
1 κουταλάκι σκόνη espresso
¼ της κούπας λικέρ καφέ όπως Kahlúa
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Πως να το κάνεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλε έξι μπολ για την κρέμα μέσα σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ που αντέχει την υψηλή θερμοκρασία ανακάτεψε μαζί το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά και να διαλυθούν οι κόκκοι της ζάχαρης. Στο μεταξύ βάλε την κρέμα σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πριν αρχίσει να βράζει πρόσθεσε τη σοκολάτα και τον espresso και ανακάτεψε να λιώσει η σοκολάτα. Σταδιακά στη συνέχεια ρίξε την κρέμα σοκολάτας μέσα στο μείγμα των αυγών, μετά το λικέρ καφέ και τη βανίλια. Ανακάτεψε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Με μία κουτάλα γέμισε τα μπολάκια με την σοκολατένια κρέμα.
Βάλε το ταψί στον φούρνο και με προσοχή βάλε ζεστό νερό στο ταψί, μέχρι να καλύψει τα 1/2 από τα μπολάκια. Ψήσε για 40-50 λεπτά. Για να επειβεβαιώσεις ότι η κρέμα είναι έτοιμη δοκίμασε να κουνήσεις ελαφρά ένα μπολάκι. Αν οι άκρες μένουν σταθερές αλλά η μέση κάνει το εφέ του ζελέ τότε είναι έτοιμη. Βάλε το ταψί από τον φούρνο και άφησε τις κρέμες να κρυώσουν.
Για να σερβίρεις πασπάλισε στο κάθε μπολ από μία κουταλιά ζάχαρη. Με το ειδικό φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής καραμέλωσε τη ζάχαρη. Μόλις κρυώσει λίγο είναι έτοιμη να τη σερβίρεις.