Είναι γνωστή η αγάπη που της Sophia Loren στη μαγειρική. Έχει γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής και σε ένα από αυτά αποκαλύπτει τη συνταγή για το τιραμισού.
Στο βιβλίο Recipes and Memories η αγαπημένη ιταλίδα ηθοποιός καταγράφει τις 100 οικογενειακές συνταγές και εσύ σήμερα θα ανακαλύψεις την ευτυχία ενός γνήσιου ιταλικού τιραμισού.
Υλικά:
3 αυγά ξεχωριστά
5 κουταλιές ζάχαρη
170 γρ mascarpone
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα ladyfinger
1 κούπα λικέρ πορτοκάλι
1 κούπα εσπρέσο
60 γρ ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα
1 ⁄2 κούπα κακάο
Τρόπος:
Χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν.
Σε ένα τρίτο μπολ ανακάτεψε το μείγμα των κρόκων με το mascarpone και μετά απαλά ενσωμάτωσε και τα ασπράδια.
Βάλε σε σειρά τα μπισκότα σε ένα σκεύος. Με ένα κουτάλι ρίξε το μισό λικέρ και το μισό εσπρέσο στα μπισκότα. Κάλυψε με μια στρώση από το μείγμα και λίγη σοκολάτα και πασπάλισε το μισό κακάο. Βάλε μια δεύτερη ίδια στρώση με τα υπόλοιπα υλικά.
Το γλυκό θα χρειαστεί ψυγείο για 12 ώρες και πριν το σερβίρεις πασπάλισε έξτρα κακάο.
Η Σοφία ξέρει!