Η ζεστή σοκολάτα είναι αναμφισβήτητα το ρόφημα του χειμώνα και όσες φορές και να την απολαύσεις δεν τη βαριέσαι ποτέ.
Σε περίπτωση όμως που θες να απολαύσεις μια διαφορετική εκδοχή της ζεστής σοκολάτας ήρθε η ώρα να φτιάξεις τη δική σου χειροποίητη κρέμα για να βάλεις από πάνω. Μια κρέμα πλούσια και λαχταριστή!
Τι θα χρειαστείς για την κρέμα:
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 3/4 του φλιτζανιού συν 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή 1 φλιτζάνι μείον 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπέικιν πάουντερ ή απλά να χτυπήσεις τα ασπράδια περισσότερο για να σταθεροποιηθούν)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα τη φτιάξεις:
Βάλε τα πάντα, εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ. Ακούμπα το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με καυτό νερό (σαν μπεν μαρί) και χτύπα με ένα μίξερ χειρός δυνατά για 5-7 λεπτά. Πρέπει να “στέκεται” έχε στο νου σου σαν μείγμα μαρέγκας. Βγάλε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα, και πρόσθεσε τη βανίλια. Χτύπα για άλλο ένα λεπτό. Η κρέμα πρέπει να είναι αρκετά παχύρευστη στην αφή. Μπορείς αν δεν τη χρησιμοποιήσεις αμέσως να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο.
Μπορείς, εάν έχεις φλόγιστρο, να “κάψεις” λίγο την κρέμα αφότου τη σερβίρεις στη σοκολάτα σου.
Extra tip: Πρόσθεσε λίγη sauce καραμέλας πάνω από την κρέμα, και δεν θα χάσεις!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο