Και εκεί που σερφάρω στο Internet και το ένα θέμα με πάει στο άλλο, βρίσκομαι να διαβάζω για τη διατροφική ρουτίνα της Olivia Munn. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατανάλωση Ιαπωνικής πατάτας την οποία ξεκίνησε όταν έμαθε για μια πόλη στην Ιαπωνία, την Yuzurihara. Στην πόλη αυτή για κάποιους λόγους δεν μπορεί να καλλιεργηθεί ρύζι και αντί αυτού καλλιεργείται Ιαπωνική πατάτα.
Πρόκειται για μια μοβ, οβάλ σε σχήμα πατάτα ,η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ. Για αυτό οι γυναίκες στην πόλη αυτή, ακόμα και οι ηλικιωμένες, παρά την δύσκολη καθημερινότητά τους, δεν έχουν ρυτίδες.
Οι τρόποι να τις φας είναι να τις βράσεις ή να τις κόψεις σε λεπτές ροδέλες, να τις ραντίσεις με λίγο ελαιόλαδο και κανέλα και να τις ψήσεις. Πέρα από το υαλουρονικό οξύ όμως, οι πατάτες αυτές έχουν υψηλή σε περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πράγμα που βελτιώνει την πέψη και την αποβολή τοξινών. Χαρίζουν πιο καθαρό και λαμπερό δέρμα και ταυτόχρονα είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και C.
Τα κακά νέα είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τις προμηθευτούμε οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι να ζηλεύουμε…
Δες ακόμα: 11 πράγματα που θα ήθελες να ξέρεις πριν κλείσεις εισιτήριο για Ιαπωνία