Όταν σκέφτεσαι την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σου, το βράδυ είναι συνήθως η στιγμή της απόλαυσης. Μπορείς να πάρεις περισσότερο χρόνο (ίσως να κάνεις και ένα μασάζ με το gua sha σου) και να εφαρμόσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα. Επίσης, το βράδυ είναι η ώρα όπου χρησιμοποιούμε τα πιο πλούσια και δραστικά προϊόντα, αφήνοντας τα να δράσουν ανενόχλητα.
Θεωρητικά, αφού ολοκληρώσεις την περιποίηση σου, πέφτεις για ύπνο και τα προϊόντα δουλεύουν ακούραστα μέχρι το πρωί. Όμως, υπάρχει κάτι που μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της βραδινής σου περιποίησης. Και αυτό είναι η ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο σου.
Όσο απρόσμενο κι αν ακούγεται, αν ο αέρας στο υπνοδωμάτιο σου είναι πολύ ξηρός, μπορεί να “τραβήξει” και την υγρασία από το δέρμα σου. Έτσι, όλη η δουλειά των αγαπημένων σου προϊόντων πάει χαμένη. Ευτυχώς όμως υπάρχει λύση. Και δεν είναι άλλη από τον υγραντήρα.
Κι όμως, ο ύπνος με έναν υγραντήρα στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να ωφελήσει την επιδερμίδα βοηθώντας να διατηρηθεί ανέπαφο το φράγμα υγρασίας της. Έτσι, θα ξυπνάς κάθε πρωί με καλέ ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα!
Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας;
Ένας υγραντήρας λειτουργεί απελευθερώνοντας υδρατμούς στον αέρα για να αυξήσει το συνολικό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τους χειμερινούς μήνες, όταν ο αέρας είναι συνήθως πιο ξηρός. Παράλληλα, το καλοκαίρι, επαναφέρει στον αέρα την υγρασία που αφαιρείται από το κλιματιστικό.
Πώς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου;
Το δέρμα μας μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας του πιο αποτελεσματικά σε ένα υγρό περιβάλλον ενώ μπορεί να απορροφήσει και επιπλέον υγρασία από τον αέρα. Ουσιαστικά, το να κοιμάσαι με έναν υγραντήρα διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος όλο το βράδυ.
Η υγρασία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανώτερου στρώματος του δέρματος, της κεράτινης στιβάδας. Χωρίς ένα υγρό ανώτερο στρώμα, ο δερματικός φραγμός αποδυναμώνεται. Επίσης, όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο, είναι πιο επιρρεπές σε εξανθήματα και εκζέματα. Ακόμα, είναι λιγότερο ελαστικό και έχει αυξημένες πιθανότητες για δερματικές λοιμώξεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη όλων των παραπάνω, παρέχοντας την υγρασία που τόσο χρειάζεται η επιδερμίδα σου.
Ποιοι μπορούν να αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη από τον ύπνο με υγραντήρα;
Δεν θα εκπλαγείς διαβάζοντας ότι όσοι έχουν ξηρό, αφυδατωμένο, θαμπό ή κνησμώδες δέρμα θα επωφεληθούν περισσότερο από τον ύπνο με υγραντήρα, αφού χρειάζονται όλη την επιπλέον ενυδάτωση που μπορούν να πάρουν.
Όμως, και όσοι είναι επιρρεπείς στην ακμή ή στα σπυράκια θα παρατηρήσουν βελτίωση στο δέρμα τους. Επειδή ο υγραντήρας υγραίνει το δέρμα, τα έλαια ρέουν πιο φυσικά έξω από τους πόρους αντί να παγιδεύονται μέσα, προκαλώντας ακμή. Επίσης, μόνο η παραμονή σε ένα περιβάλλον χωρίς υγρασία αρκεί για να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα, καθώς εκείνο προσπαθεί να αντισταθμίσει την ξηρότητα του περιβάλλοντος. Αυτό, και πάλι, μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Έτσι, ο ύπνος με υγραντήρα αποτρέπει όλον αυτόν τον απογοητευτικό φαύλο κύκλο.
Ακόμα, ο ύπνος με υγραντήρα ωφελεί ιδιαίτερα όσους ζουν σε ξηρότερα κλίματα και μέρη που κάνει κρύο το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Είναι, όμως, εξίσου σημαντικός για όσους ζουν σε ζεστά μέρη όπου χρειάζονται κλιματιστικό κατά τον ύπνο. Ένας γενικός κανόνας είναι ο εξής. Αν τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο σου δεν ξεπερνούν το 60%, μπορείς να επωφεληθεί από τον ύπνο με υγραντήρα.