Αυτή η συνταγή είναι απλώς άλλος ένας τρόπος για να απολαύσεις τις πατάτες.
Αν σου αρέσει η Ινδική κουζίνα τότε πρόσθεσε αυτές τις πατατοκροκέτες σαν σνακ στη διατροφή σου ή χρησιμοποίησε το ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σου.
Θα χρειαστείς:
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. σπόρους μουστάρδας
2 μικρά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. garam masala
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
850 γρ. πατάτες καθαρισμένες και τριμμένες
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
2 μεγάλα αυγά
25 γρ. βούτυρο
1 κούπα φύλλα σπανάκι
Μέθοδος:
Σε ένα τηγάνι βάλε 1 κ.σ. λάδι και τσιγάρισε τους σπόρους μουστάρδας μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και άφησε τα να μαλακώσουν.
Βάλτα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε μέσα τις πατάτες και 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα. Πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά και τον κόλιανδρο και ανακάτεψε καλά.
Χώρισε το μείγμα σου σε 12 μερίδες και φτιάξε τις πατατοκροκέτες σου. Τηγάνισε τις μαζί με το βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι για περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.