Αρχικά, αν δεν αναγνωρίζεις τη λέξη joyscrolling μην αγχώνεσαι. Ίσως σου θυμίζει το doomscrolling, μία έννοια ανάμεσα στις πολλές που “γέννησε” η πανδημία. Το doomscrolling είναι ουσιαστικά αυτό που κάναμε όλοι ψάχνοντας κάθε μέρα στις 6 τα νέα κρούσματα και τα θύματα του κορωνοϊού. Το ότι λίγο πριν κοιμηθούμε διαβάζουμε για το αν θα λήξει σύντομα η καραντίνα ή το πόσες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν διαθέσιμες. Σαν αντίδοτο σε όλα αυτά, η Ισλανδία φέρνει το joyscrolling.
To joyscrolling αντί για δυσάρεστα νέα, φέρνει καταρράκτες, μουσική και όμορφα τοπία
Σε μία πρόσφατη έρευνα βρέθηκε ότι στην όχι και τόσο μακρινή οι Αγγλία, οι Βρετανοί σκρολάρουν περίπου 8 χλμ. ετησίως στα κινητά τους. Οι αντίχειρες φαίνεται να έχουν κάνει όλον αυτό τον δρόμο και μάλιστα όχι για καλό. Συνήθως αυτά τα χιλιόμετρα καταγράφονται προσπερνώντας τις πολύ περιποιημένες ζωές των άλλων στο Instagram ή την τρομολαγνεία του Facebook. Για το λόγο αυτό, η ιδέα του joyscrolling μοιάζει πιο απαραίτητη από ποτέ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το joyscroll.com μοιάζει με ένα ταξίδι στην Ισλανδία και στα ομορφότερα τοπία και αξιοθέατά της
Αμέσως, τα πλεονεκτήματα γίνονται δύο. Με ένα απλό σκρολάρισμα στο νέο ισλανδικό website θα έχεις αποφύγει τις δυσάρεστες ειδήσεις της ημέρας και θα έχεις κάνει ένα virtual ταξίδι στα ομορφότερα μέρη της χώρας. Βλέποντας την άγρια φύση, το Βόρειο Σέλας και τα μικροσκοπικά σπίτια νάνων, μπορείς παράλληλα να ανακαλύψεις νέες μουσικές από Ισλανδούς καλλιτέχνες. Η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε ως μία προσπάθεια της χώρας να ενισχύσει τον -σχεδόν- ανύπαρκτο τουρισμό της για φέτος. Κατέληξε, όμως, να είναι η καταλληλότερη διαφυγή από το στρες και την καθημερινότητα.
Ο Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, διευθυντής του Visit Iceland, ανέφερε:
Ελπίζουμε ότι το περιεχόμενο μας θα προσφέρει μία διαφυγή κι ένα χαμόγελο στον κόσμο. Μακάρι κάποια στιγμή σύντομα, οι άνθρωποι να μπορούν να τα απολαύσουν όλα αυτά από κοντά. Ανυπομονούμε για τη μέρα που θα συμβεί αυτό.