Είναι ελαφρύ και πολύ γευστικό πιάτο. Μια σαλάτα με βάση το καλαμπόκι στην οποία μπορείς να προσθαφαιρέσεις διάφορα υλικά. Δοκίμασε το σχοινόπρασο, ξύσμα λεμονιού, ακόμα και μανιτάρια.
6 καλαμπόκια ή δύο βαζάκια βιολογικό καλαμπόκι 1 μεγάλο κρεμμύδι
1/3 της κούπας χυμό λεμονιού μισό κουταλάκι αλάτι 2 κουταλάκια ζάχαρη 3 κουταλιές ηλιέλαιο
3/4 κούπας ηλιόσπορο 3/4 της κούπας κουκουνάρι 1 κουταλάκι ρίγανη
Βάλε το καλαμπόκι σε ένα μπολ. Σε ένα βαζάκι βάλε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι και χτύπησε τα καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δοκίμασε το dressing αν το θες πιο ξινό ή πιο αλμυρό ή πιο γλυκό και πρόσθεσε αναλόγως.
Πριν σερβίρεις ρίξε στο καλαμπόκι τα 2/3 του dressing και δοκίμασε. Πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς και τη ρίγανη και ανακάτεψε καλά.