Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά τα τελευταία χρόνια στο φθινόπωρο έχει αποδοθεί μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Αυτή των pumpkin pie spices. Των μπαχαρικών, δηλαδή, που ταιριάζουν με την κολοκύθα, το χαρακτηριστικότερο των φθινοπωρινών λαχανικών.
Αν, λοιπόν, έχει τύχει να το μυρίσεις και σου αρέσει, μπορείς να κάνεις αυτή τη μυρωδιά τη χαρακτηριστικήτου σπιτιού σου για αυτή τη σεζόν. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα βρεις κάποιον που να μην του αρέσει η μυρωδιά μιας φρεσκοψημένης κολοκυθόπιτας.
Μη βιαστείς να δικαιολογηθείς ότι δεν το έχεις με την κουζίνα, δεν θα χρειαστεί να ψήσεις. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να πας στα μαγαζιά να αγοράσεις κεριά με ανάλογη μυρωδιά. Όλα μπορούν να γίνουν εύκολα, φυσικά και γρήγορα με χρήση απλών υλικών.
Πώς;
Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και πρόσθεσε δυο κουταλιές της σούπας pumpkin pie spices (κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο), μια χούφτα ξύλα κανέλας και μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας. Μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε το μείγμα για μια ώρα ώστε να πάει η μυρωδιά σε όλο σου το σπίτι. Απόλαυσέ το πίνοντας ζεστό χυμό μήλου με κανέλα.
Πιο φθινόπωρο δε γίνεται.