Οι τετράγωνες σφολιάτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, σπανάκι και cheddar είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Γευστικό, πρωτότυπο και εύκολο.
Tι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μέλι
αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/4 από ένα κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
200γρ σπανάκι
1 κούπα τριμμένο τυρί cheddar
1 αυγό χτυπημένο
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το μέλι για μαγείρεψε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και συνέχισε να για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, την κόκκινη πιπεριά και μαγείρεψε λίγο ακόμα. Μόλις είναι έτοιμα σβήσε τη θερμοκρασία κι άφησέ τα στην άκρη. Βάλε στο μείγμα το σπανάκι και το cheddar.
Άνοιξε τη σφολιάτα πάνω σε έναν πάγκο. Κόψε σε 9 τετράγωνα κομμάτια. Μοίρασε τη γέμιση πάνω στα μισά τετράγωνα ζύμης αφήνοντας ένα μικρό κενό στις άκρες. Με ένα πινέλο πέρασε τις άκρες με το αυγό. Βάλε από πάνω τα υπόλοιπα εννέα τετράγωνα, σκεπάζοντας τη ζύμη και με το πινέλο πέρασε την επιφάνειά τους με αυγό.
Βάλε τα τετράγωνα σφολιάτας στο ταψί. Πασπάλισε με χοντροκομμένο αλάτι ή ό,τι μπαχαρικά θες. Ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους.
Μπορείς να σερβίρεις ζεστά κι αν θες μπορείς να περιχύσεις πάνω τους μέλι.