Η συνταγή είναι για 4 άτομα. Είναι υγιεινή και ελαφριά και θα αξιοποιήσεις και με διαφορετικό τρόπο το φιδέ που έχεις στο ντουλάπι σου. Ταιριάζει τέλεια με λευκό κρασί.
Υλικά: 250γρ. σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ 450γρ. κιμά 1 μεγάλο αυγό 1/4 κούπας ψίχα ψωμιού αλάτι και πιπέρι 100γρ. τριμμένη mozzarella λίγο ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 4 κλωναράκια θυμάρι 1/4 κούπας βούτυρο 120ml ζωμός κοτόπουλο 1/4 κούπα φρεσκοκομμένο μαϊντανό παρμεζάνα τριμμένη Οδηγίες:- Σε μια κατσαρόλα βράσε νερό και ετοίμασε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Παράλληλα σ ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμά, το αυγό και την ψίχα. Λίγο αλάτι και πιπέρι. Πλάσε τα κεφτεδάκια και τηγάνισε τα σ΄ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 5-15 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος που θα τα κάνεις και τη θερμοκρασία.
- Ρίξε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο σ ένα τηγάνι και άφησε το βούτυρο αρωματισμένο.
- Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια, το ζωμό, το μαϊντανό και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και μαγείρεψε τα για 5 λεπτά ακόμα.
- Σέρβιρε σε ένα πιάτο και πασπάλισε με την παρμεζάνα.
One thought on “Κεφτεδακια γαλοπουλας με ζυμαρικα”