H @themothercook έφτιαξε ζουμερά κεφτεδάκια με γενναιόδωρη ποσότητα δυόσμου και λίγα “κρυμμένα” λαχανικά, ψημένα στον φούρνο.
Ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού με ψιλοκομμένη κάπαρη και αγγουράκια τουρσί ώστε να ενισχυθεί η υπόξινη γεύση του γιαουρτιού και να γίνει όσο ξινή προτιμάς!
Για 60-70 μικρά κεφτεδάκια:
1 κιλό κιμά ανάμικτο
2 αυγά μέτρια
100 γρ τριμμένο παξιμάδι ή αλεσμένη βρώμη ή φρυγανιά
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
30 ml γάλα (προαιρετικά)
50-70 γρ τυρί τριμμένο (σκληρό)
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, τον χυμό του
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη και λίγο από το νερό
1-2 μικρά αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
1/2 λεμόνι, τον χυμό του
1κ.γ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C πάνω κάτω πυρά. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα κολοκυθάκια, το καρότο και το γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά (με το χέρι) όλα τα υλικά μαζί με το περιεχόμενο του μπλέντερ. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα αλείφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου, λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25′ περίπου. Στα 15′ αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
Για το ντιπ ψιλοκόβουμε την κάπαρη και τρίβουμε τα αγγουράκια τουρσί. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο από το νερό της κάπαρης (ή από το νερό της πίκλας)
Σερβίρουμε με εύκολες πίτες (συνταγή σε επόμενο post) και φτιάχνουμε σουβλάκια για να διασκεδάσουν τα παιδάκια! Καλή απόλαυση