Μία συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια που θα φτιάξεις με τον συνδυασμό χοιρινού κιμά και κιμά κοτόπουλου, φρέσκου σκόρδου, τζίντζερ και μυρωδικών και μια ενδιαφέρουσα σάλτσα από τζίντζερ-σκόρδο-σουσάμι.
Μπορείς να τα βάλεις σε sandwinch, σε μπολ με λαχανικά και ρύζι ατμού ή ρύζι κουνουπιδιού.Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό άπαχο χοιρινό κιμά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
4 κοτσάνια κρεμμυδιού, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι μέλι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
Πώς θα το φτιάξεις:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.
Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε άλλα 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας να καλυφθούν τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.