Ήξερες πως εκτός από το πορτοκαλί καρότο υπάρχει και το μωβ; Και όμως! Μάλιστα τα μωβ καρότα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνη, ένα αντιοξειδωτικό που τους δίνει αυτό το χαρακτηριστικό βαθύ χρώμα.
Τώρα που το έμαθες ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και μια ιδιαίτερη συνταγή για κέικ, την οποία ανακαλύψαμε στο greciantaste.com, με μωβ καρότο και μέλι!
Υλικά:
- 2 1/2 κούπες μωβ καρότο, τριμμένο
- 1 1/2 κούπες αλεύρι
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε πρώτα όλα τα στερεά: το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Έπειτα, ανακάτεψε τα υγρά σε άλλο μπολ: τα αυγά, το μέλι, το λάδι, τη βανίλια και τα καρότα. Για να φτιάξεις τη ζύμη ανακάτεψε τα στερεά με τα υγρά. Αν θέλεις να το κάνεις μισό λευκό, μισό κακάο, πρόσθεσε τις 4 κουταλιές κακάο στη μισή ζύμη.
Προθέρμανε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς. Λάδωσε μία φόρμα κέικ και πρόσθεσε το μείγμα. Ψήσε για 25 λεπτά. Βγάλε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει. Σέρβιρέ το σκέτο ή με τυρί κρέμα ή σοκολάτα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Νιόκι στο φούρνο με λουκάνικα και λαχανικά