Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι καθόλου δύσκολο. Θα ψήσεις δύο μικρά κέικ, θα φτιάξεις δύο frosting και τα κάνεις τη συναρμολόγηση. Τα υλικά είναι συνηθισμένα και εύκολα και σε μία ώρα σχεδόν θα έχεις το πιο Instagram worthy κέικ που θα έχεις φτιάξει ποτέ.
Τι θα χρειαστείς:
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές buttermilk, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές γιαούρτι
3/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή σπορέλαιο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια κακάο
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές ζεστό γαλλικό/εσπρέσο καφέ
frosting με φυστικοβούτυρο:
1 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
frosting με σοκολάτα:
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε δύο στρογγυλά ταψιά των 8 ιντσών. Στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάτο τους.
Στο μπολ ενός μίξερ χτύπησε μαζί τα αυγά, το buttermilk, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια ρίξε αργά τον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας.
Βάλε στα ταψάκια και ψήσε για 20 έως 25 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν και στη συνέχεια βγάλε τα από το ταψάκι. Για να δημιουργήσετε την εμφάνιση της “βρωμιάς” στο “έμπλαστρο κολοκύθας”, απλώς πάρτε ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού και κόψτε το πάνω στρογγυλεμένο τμήμα κάθε στρώματος κέικ. Εάν προτιμάτε να μην έχετε επιπλέον βήμα – παραλείψτε.
Για να κάνεις το frosting με το φυστικοβούτυρο βάλε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτύπησε καλά.
Για να κάνεις το frosting με τη σοκολάτας πρόσθεσε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο και τη βανίλια σ ένα μπολ. Χτύπησε και στη συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα και χτύπησε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Για τη συναρμολόγηση, βάλε ένα στρώμα κέικ σε μια βάση για κέικ. Άπλωσε το μισό φυστικοβούτυρο πάνω στο κέικ. Πρόσθεσε το 2ο στρώμα κέικ και άπλωσε με το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο. Πρόσθεσε το τελικό στρώμα κέικ και κάλυψε με το frosting σοκολάτας. Διακόσμησε όπως θέλεις με ψίχουλα κέικ ή macarons. Βάλε για μία 1 ώρα στο ψυγείο και μετά σέρβιρε.