Εάν ψάχνεις ένα φαγητό που να μπορείς να απολαύσεις είτε σαν ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα είτε ως συνοδευτικό για το βραδινό σου κρασί, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική. Αυτή η κις λορέν με γραβιέρα και κόκκινα κρεμμύδια από το the_3_cooks είναι σίγουρα διαφορετική από ό,τι έχεις δοκιμάσει έως τώρα. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 150 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο
  • 260 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό κρύο

Για τη γέμιση

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 3 μικρά κρεμμύδια κόκκινα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίξε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζύμωσε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κάνε τη ζύμη μία μπάλα και τύλιξέ την σε διάφανη μεμβράνη. Άφησε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ετοίμασε τη γέμιση: Καθάρισε τα κρεμμύδια και κόψε τα σε ροδέλες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Απόσυρε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και άσε τα κρεμμύδια λίγο να κρυώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακάτεψε με ένα σύρμα χειρός σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει το μείγμα. Απόσυρε από το μάτι της κουζίνας και πρόσθεσε το αλάτι, τα κρεμμύδια και την τριμμένη γραβιέρα και ανακάτεψε καλά.

Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άνοιξέ τη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθέτησε το φύλλο της ζύμης σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Πίεσε τη ζύμη με τα χέρια σου έτσι ώστε να απλωθεί καλά και να καλύψει και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Τρύπα με ένα πιρούνι τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία και ψήσε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάλε τη ζύμη από τον φούρνο και άδειασε τη γέμιση φροντίζοντας να πάει παντού. Ψήσε την κις λορέν στους 180 βαθμούς για άλλα 35 λεπτά.

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο: the_3_cooks