Πανεύκολη και νόστιμη. Την έφτιαξε αυτές τις μέρες η @thebelly_rules. Είναι το ιδανικό dip από ρεβύθια, το κλασικό και αγαπημένο χούμους. Η Memi γαρνίρισε με ελαιόλαδο, μερικά ρεβίθια, φρέσκο μαϊντανό και πάπρικα.
Τι θα χρειαστείς:
⅓ φλ. ταχίνι
2-4 κ.σ κρύο νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
¾ κ.γ. αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
χυμό από ένα λεμόνι
1 κεσεδακι ρεβίθια, ξέπλυμα
Πώς θα το φτιάξεις:
1. Χτυπάω στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα ρεβίθια μέχρι να έχω μια κρέμα. 2. Προσθέτω τα ρεβίθια και χτυπάω για ακόμα 4-5 λεπτά. 3. Δοκιμάζω και αν χρειαστεί προσθέτω επιπλέον αλάτι, κύμινο και λεμόνι. 4. Γαρνίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω λίγη πάπρικα ή chilli flakes και τέλος λίγα επιπλέον ρεβίθια.