Υλικά: Φύλλο (παρακάτω σου έχουμε τη συνταγή) 3 κομμάτια στήθος κοτόπουλου 3 κουταλιές βούτυρο 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου 4 κλωνάρια φασκόμηλο 1 κουπα ψιλοκομμένο σέσκουλο ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κρέμα γάλακτος 1 αυγό Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες: Ετοίμασε το φύλλο. Πασπάλισε το με αλάτι και πιπέρι. Ζέστανε το βούτυρο. Σόταρε το κοτόπουλο σε χαμηλή ταχύτητα για δέκα λεπτά. Πρόσθεσε τον ζωμό και το φασκόμηλο και άφησέ το να βράσει 15 λεπτά ακόμα. Σ αυτό το σημείο πρόσθεσε το σέσκουλο. Ξεχώρισε σε κομμάτια το κοτόπουλο σε κομμάτια μόλις κρυώσει.
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σ ένα άλλο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτευε μέχρι να χρυσίσει. Πρόσθεσε το ζωμό εναλλάξ με την κρέμα και βράσε μέχρι να δέσει. Αλάτι και πιπέρι και δοκίμασε. Ένωσε το κοτόπουλο με μια κούπα από την σως, την υπόλοιπη μπορείς να την κρατήσεις για συνοδευτικό.
Άπλωσε την ανοιγμένη ζύμη στο σκεύος αφήνοντας τις άκρες τις να προεξέχουν και βάλε το μείγμα. Σκέπασε την με την δεύτερη ζύμη και με τα ακροδάχτυλα σου μάζεψε τις άκρες και κλείσε την πίτα. Με το αυγό και ένα πινέλο πέρασε την επιφάνεια της πίτας. Βάλε την πίτα στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και ψήσε την στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει, περίπου 20-25 λεπτά. Δυνάμωσε τον φούρνο στους 220 και ψήσε άλλα είκοσι λεπτά ώστε η ζύμη να γίνει τραγανή. Περίμενε 1 ώρα να κρυώσει και σέρβιρε.
Ζύμη
Υλικά: 2 ¾ της κούπας αλεύρι 1 αλάτι 1 κούπα παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους ½ κούπα παγωμένο νερό.
Οδηγίες: Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Πρόσθεσε τους κύβους του βούτυρου. Ανακάτεψε για ένα λεπτό. Βάλε το κρύο νερό μέχρι να αρχίσει να διαμορφώνεται η ζύμη. Ζύμωσε την όσο χρειαστεί να γίνει μια μαλακή αφράτη ζύμη και βάλε την για 20 λεπτά το ψυγείο. Άνοιξε την σε δύο στρογγυλά κομμάτια.
Images via Cassie Winslow και darlingmagazine